Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2017, 14:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Denný režim Elona Muska by položil aj odolnejšie osoby. Svoj čas rozdeľuje na 5-minútové segmenty a miluje sprchovanie

ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK
Uložiť Uložené

Miliardár nemá čas na zastavovanie.

Miliardár a vizionár Elon Musk nežije práve najpohodlnejší život a aj keď by nemusel, pracuje oveľa viac ako bežný Američan či Slovák. Ešte v júni strávil chvíľu zo svojho vzácneho času na portáli Reddit, kde užívateľom prezradil zopár informácií o svojom súkromnom živote a pracovnom nasadení.


Elon len veľmi zriedkavo strávi v posteli viac ako 6 hodín, pretože vstáva už o siedmej a okamžite sa dostáva do víru práce a vybavovačiek. Sám tvrdí, že raňajky preňho nepredstavujú nijak výrazne dôležité jedlo, a tak ich väčšinou preskakuje. Ak sa mu neskôr naskytne krátka chvíľa voľna, rád si dopraje omeletu spoločne s kávou a nikdy nezabúda na sprchovanie, pretože to je podľa neho jeho najdôležitejší denný zvyk. Svoj čas v práci Musk využíva zaujímavým spôsobom. Prácu si rozdeľuje na krátke 5-minútové segmenty, počas ktorých dokáže svoju koncentráciu vybičovať na úplné maximum a potom si dať krátku pauzu, takže sa myseľ vie rýchlo začať sústrediť na ďalšiu úlohu. Pri dávke okolo 85 až 100 hodín práce týždenne to snáď inak ani fungovať nemôže, ale Musk sa nesťažuje a neustále pracuje na tom, ako by mohol svoj čas ešte viac optimalizovať a zefektívniť.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

V pondelky a piatky preto pracuje v spoločnosti SpaceX v Los Angeles, zatiaľ čo v utorky, stredy a štvrtky smeruje vyššie do Bay Area, kde trávi čas v Tesle. Drvivú väčšinu pracovného času mu zožerú úlohy spojené s inžinierstvom a dizajnom, takže medzi jeho prednosti musí patriť aj multitasking. 42 hodín v Tesle a 40 hodín v SpaceX dopĺňa ešte polovica dňa zameraná na vývoj umelej inteligencie v neziskovej organizácii OpenAI. Cez víkend sa potom Muskov život konečne trochu uvoľňuje a ak niekam necestuje za obchodnými partnermi, potom voľné dni trávi vo svojej vile s rodinou. Svojim piatim synom sa vraj dokáže venovať tak efektívne, že vie skombinovať čas s nimi aj s vybavovaním mailov, avšak len veľmi nerád dvíha telefón. Považuje ho za zbytočnú komplikáciu a radšej všetko rieši cez maily, bez ktorého by len tak znenazdajky nedokázal prežiť asi ani jeden deň. Ničím dôležitým preňho nie je ani jedlo, na ktoré si nepotrpí a cez deň do seba len rýchlo nahádže obed, ktorý často zvláda skonzumovať aj cez rôzne stretnutia. Najviac jedla si vychutnáva počas pracovných večerí, kde sa niekedy opustí natoľko, že sa potom večer cíti zle kvôli tomu, koľko toho už zjedol.


Ani napriek nabitému programu nezabúda na udržiavanie svojho tela v dobrej forme a dvakrát do týždňa si nájde čas aj na návštevu posilňovne, pričom patrí aj medzi veľkých fanúšikov knižných príbehov. Občas si pred spaním stihne prečítať čosi zo sveta Pána prsteňov, potom zase biografie velikánov ako Benjamin Franklin či Albert Einstein a napokon približne o jednej ráno konečne zaspí, aby o šesť hodín neskôr mohol opäť nabehnúť na svoj bláznivý režim a posúvať svet dopredu.

Domov
Zdieľať
Diskusia