Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2017, 18:41
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bizarný surrealistický horor Kuso bude plný temnoty, čierneho humoru, nechutných záberov a atmosféry šialenstva

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na projekte spolupracoval aj tvorca kultového seriálu Salad Fingers.

Napísať o bizarnom surrealistickom horore Kuso, že je zvláštny, by bolo asi slabým vyjadrením. Ale pokiaľ ste oboznámení s tvorbou animátora Davida Firtha (Salad Fingers) tak asi viete, že nemáte očakávať úplne "normálny" zážitok. Práve Firth totiž spolupracoval na scenári. O réžiu sa postaral hudobník Flying Lotus (vlastným menom Steven Ellison) a v hlavných úlohách sa objavia Hannibal Buress (Neighbors), Anders Holm (The Mindy Project), Tim Heidecker (Tim and Eric Awesome Show) či muzikant George Clinton.

Príbeh bude zobrazovať následky najstrašnejšieho zemetrasenia v Los Angeles. Režisér nám ponúkne pohľad na šialené životy preživších, ktorí zažívajú psychedelické halucinácie v štýle Davida Cronenberga či Davida Lyncha. Tvorcovia nebudú šetriť temnotou, bizarným humorom, rýchlymi strihovými prechodmi a prvkami koláže. Svoju rolu zohrá aj práca s hudbou. Tú dodajú napríklad Aphex Twin či Akira Yamaoka

Kuso sa premietal na tohtoročnom festivale Sundance a odniesol si výrazne polarizujúce recenzie. Niet však pochýb, že fanúšikovia surrealisticky ladených diel si prídu na svoje. Okrem traileru si môžete vychnutať aj takmer kompletnú úvodnú trojminútovku zo samotného filmu. Kuso by mal byť v súčasnosti dostupný na platforme Shudder.

Domov
Zdieľať
Diskusia