Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2017, 10:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Poľsko zlegalizovalo marihuanu na lekárske účely. Zákon podpísal už aj prezident

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA POĽSKO
Uložiť Uložené

Už aj naši severní susedia presadili v krajine predaj marihuany kvôli jej priaznivým účinkom pri boji s chronickými bolesťami.

Poľsko bolo dlhodobo považované za kresťanskú a veľmi konzervatívnu krajinu uctievajúcu tradičné hodnoty a jej obyvateľom by pravdepodobne ani neprišlo na um riešiť napríklad otázku legalizácie drog. Teraz je však všetko inak a náš severný sused sa čoskoro dočká legalizácie konzumácie marihuany na liečebné účely. Už o pár mesiacov si budú môcť obyvatelia Poľska zadovážiť kúzelnú rastlinku na lekársky predpis. Toto opatrenie vychádza z viacerých štúdií, na základe ktorých sa vláda rozhodla zjednodušiť prístup pre tých, ktorých sužujú chronické bolesti či iné ťažkosti spojené s dôsledkami chemoterapie a sklerózy multiplex. 
 
Samotný rezort zdravotníctva už avizoval, že uplatnenie tejto novely bude pozorne sledovať a prípadne je pripravený ju v budúcnosti upravovať. V hre bola aj verzia obsahujúca legálne pestovanie marihuany na liečebné účely, no v tomto prípade sa budú musieť Poliaci aspoň zatiaľ uskromniť. Nuž, všetko nasvedčuje tomu, že aj Európa začína byť v otázke k drogám o niečo viac otvorená a náznaky už prichádzajú aj u nás. 
 
Domov
Zdieľať
Diskusia