Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 15:19
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Očakávané sci-fi Blade Runner 2049 ohuruje ďalším dych vyrážajúcim trailerom a pomaličky začína odkrývať záhadu menom Rick Deckard

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

Kanadský režisér Denis Villeneuve už čoskoro dorazí na tohtoročný Comic-Con v americkom San Diegu. Ešte predtým sa ale rozhodol naservírovať nám najnovšie zábery z Blade Runnera.

Čakali sme ho síce až v priebehu najbližšieho víkendu, na naše veľké prekvapenie však stihol doraziť o čosi skôr. No a ako už podľa samotného názvu článku veľmi dobre tušíte, hovoríme o najnovšej ukážke pre nesmierne očakávané sci-fi s názvom Blade Runner 2049, ktoré si množstvo fanúšikov kultového originálu z roku 1982 dozaista nenechá ujsť na veľkom plátne. Vráťme sa ale k traileru. Ten dnešný totiž opäť pokračuje v nastolenom, audiovizuálne lahôdkovom trende, pričom servíruje množstvo ďalších atraktívnych a zároveň doposiaľ nevidených záberov, ktoré nám pri pohľade na režisérovu predchádzajúcu tvorbu dávajú jasne najavo, že sa dočkáme naozaj dôstojného pokračovania a jedného skvelého kino zážitku.

Príbeh sa bude odohrávať tridsať rokov po udalostiach z prvého filmu, pričom nám predstaví nového Blade Runnera a zároveň aj dôstojníka LAPD (Los Angeles Police Department) menom K (Ryan Gosling - The Nice Guys, Drive, The Notebook), ktorému sa podarí odhaliť jedno dlho ukrývané tajomstvo. Tajomstvo s potenciálom uvrhnúť do chaosu všetko to, čo zo spoločnosti ešte ostalo. Objav ústredného hrdinu ho tak následne donúti k snahe vypátrať Ricka Deckarda (Harrison Ford - Star Wars, Indiana Jones, Blade Runner), bývalého Blade Runnera, ktorý bol posledné tri dekády nezvestný.

Očakávané sci-fi Blade Runner 2049 ohuruje ďalším dych vyrážajúcim trailerom a pomaličky začína odkrývať záhadu menom Rick Deckard
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Režíruje už vyššie spomínaný Denis Villeneuve, Hampton Fancher (Blade Runner) spolu s Michaelom Greenom (animák Green Lantern: Emerald Knights) napísali scenár, ktorý vychádza z nápadu Fanchera a Ridleyho Scotta, za kamerou sa ocitol skvelý Roger Deakins (neuveriteľných 13 nominácií na Oscara) a hudobnú zložku doplní famózny Islanďan Jóhann Jóhannsson.

Čo sa hereckého obsadenia týka, tak okrem Forda a Goslinga sa objaví napríklad aj Jared LetoRobin WrightAna de ArmasSylvia HoeksCarla JuriDave BautistaBarkhad AbdiHiam AbbassDavid Dastmalchian či Edward James Olmos. Celý projekt je navyše pod produkčným dohľadom tvorcu originálu z roku 1982. Premiéra je naplánovaná na 5. októbra (října) 2017. Pokiaľ sa chcete o nadchádzajúcej snímke dozvedieť všetko podstatné, vstúpte do tohto vlákna. Čo hovoríte na najnovší trailer?

Domov
Zdieľať
Diskusia