Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2017, 16:52
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Policajti zaistili obrovské množstvo drogy, ktoré by dokázalo zabiť aj 14 miliónov ľudí. Užívanie fentanylu experti prirovnávajú k ruskej rulete

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Smrť číhala v dome v americkom San Diegu.

S fentanylom by si sa mohol stretnúť ako s bežnou látkou na potláčanie bolesti či pri práci anesteziológov, pretože jej sila spočíva vo vysokej účinnosti v malých dávkach. Ak s fentanylom pracujú odborníci a dávajú si dobrý pozor, potom im vie uľahčiť prácu, lenže keď sa v uliciach rozšírili fámy o látke 50-krát účinnejšej ako heroín, výrobcovia drog začali rozmýšľať, ako by sa k fentanylu mohli dostať. Policajti v americkom meste San Diego majú za sebou nedávnu raziu, pri ktorej objavili až 44 kilogramov fentanylu pripraveného na produkciu drog, čo predstavuje najväčšie množstvo tejto drogy, aké bolo kedy americkými úradmi zaistené.


Výrobcovia drog využívajú fentanyl vo svoj prospech tak, že maličké množstvá zmiešavajú s rôznymi látkami, aby výsledná zmes vyzerala ako heroín a potom ho aj ako heroín predávajú, čo je však mimoriadne nebezpečné pre užívateľov. Stačia len neuveriteľné 3 miligramy fentanylu na to, aby spôsobili smrť u dospelého človeka, a tak by nájdených 44 kilogramov bolo dosť na zabitie takmer 14 miliónov ľudí. Najčastejšími výrobcami fentanylu v oblasti Spojených štátov amerických sú pritom mexické drogové kartely, ktoré získavajú látky potrebné na jeho produkciu napríklad z Číny. Spomínaná policajná razia spôsobila obvinenie troch ľudí, ktorí mali v pláne fentanyl ďalej distribuovať do ulíc a experti len dodávajú, že nakupovanie fentanylu, či už vo forme čistých tabletiek, alebo nevedomky ako súčasť heroínu, by sa dalo prirovnať k hraniu ruskej rulety.  


Domov
Zdieľať
Diskusia