Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2017, 20:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slováci vyhadzujú desiatky kíl potravín ešte v záruke. Najnovšie analýzy naznačujú, že by sme sa mali poriadne zamyslieť

ZAUJÍMAVOSTI ODPAD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bonboniéry, pečivo či šľahačka. Slováci vyhadzujú jedlo, ktoré mohlo byť pokojne zjedené.

Slováci sú na tom s vyhadzovaním a spracúvaním odpadu poriadne zle. Pracovníkom Inštitútu cirkulárnej ekonomiky sa naskytol príšerný pohľad, keď vykonávali analýzu odpadu na mieste asi hodinu vzdialeného od Bratislavy. A ich výsledky sú poriadne zarážajúce. V odpade pozostávajúcom z len 25 domácností našli až 70 kilogramov potravín, píše portál tvnoviny.sk. Čo je však omnoho znepokojujúcejšie, drvivá väčšina z tých potravín bola ešte pred dátumom spotreby. Chlieb či iné pečivo, mrazená pizza, bonboniéry, šľahačka či piškóty. Väčšina z tohto jedla bola vyhodená, pritom mohli byť pokojne zjedené. Výskumníci tak začali vyzývať ľudí, aby si prestali kupovať potraviny, ktoré jednoducho nevyužijú. Ušetria prírodu a navyše aj svoje peňaženky.

Domov
Zdieľať
Diskusia