Bonboniéry, pečivo či šľahačka. Slováci vyhadzujú jedlo, ktoré mohlo byť pokojne zjedené.
Slováci sú na tom s vyhadzovaním a spracúvaním odpadu poriadne zle. Pracovníkom Inštitútu cirkulárnej ekonomiky sa naskytol príšerný pohľad, keď vykonávali analýzu odpadu na mieste asi hodinu vzdialeného od Bratislavy. A ich výsledky sú poriadne zarážajúce. V odpade pozostávajúcom z len 25 domácností našli až 70 kilogramov potravín, píše portál tvnoviny.sk. Čo je však omnoho znepokojujúcejšie, drvivá väčšina z tých potravín bola ešte pred dátumom spotreby. Chlieb či iné pečivo, mrazená pizza, bonboniéry, šľahačka či piškóty. Väčšina z tohto jedla bola vyhodená, pritom mohli byť pokojne zjedené. Výskumníci tak začali vyzývať ľudí, aby si prestali kupovať potraviny, ktoré jednoducho nevyužijú. Ušetria prírodu a navyše aj svoje peňaženky.