Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
4. júna 2017 o 20:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slováci vyhadzujú desiatky kíl potravín ešte v záruke. Najnovšie analýzy naznačujú, že by sme sa mali poriadne zamyslieť

Diskutovať
Uložiť Uložené

Bonboniéry, pečivo či šľahačka. Slováci vyhadzujú jedlo, ktoré mohlo byť pokojne zjedené.

Slováci sú na tom s vyhadzovaním a spracúvaním odpadu poriadne zle. Pracovníkom Inštitútu cirkulárnej ekonomiky sa naskytol príšerný pohľad, keď vykonávali analýzu odpadu na mieste asi hodinu vzdialeného od Bratislavy. A ich výsledky sú poriadne zarážajúce. V odpade pozostávajúcom z len 25 domácností našli až 70 kilogramov potravín, píše portál tvnoviny.sk. Čo je však omnoho znepokojujúcejšie, drvivá väčšina z tých potravín bola ešte pred dátumom spotreby. Chlieb či iné pečivo, mrazená pizza, bonboniéry, šľahačka či piškóty. Väčšina z tohto jedla bola vyhodená, pritom mohli byť pokojne zjedené. Výskumníci tak začali vyzývať ľudí, aby si prestali kupovať potraviny, ktoré jednoducho nevyužijú. Ušetria prírodu a navyše aj svoje peňaženky.

Domov
Zdieľať
Diskusia