Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 21:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Markíza vytvorila rapový rebríček, do ktorého zaradila Eminema, 2Paca aj Rakbyho. Opäť dokázala preraziť televízne dno v hlavnom vysielacom čase

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Adela Banášová, Andej Bičan, nejaká Zuzka, Kali a mnoho ďalších dostalo v televízii priestor vyjadriť sa k starším rapovým skladbám.

Nepredpokladáme, že sa nájde veľa našich čitateľov, ktorí by vo večerných hodinách sledovali televíziu a obzvlášť Markízu. A tak by sme vás radi informovali o tom, čo sa na týchto temných miestach deje, kým sa nepozeráme. Chart show už však pravdepodobne poznáte, keďže práve odtiaľ pochádza ten nešťastný remake legendárnej skladby We are the world. No a ako keby už tak ich reputácia neutrpela dostatočne veľké škody, tentokrát sa rozhodli venovať diel hip-hopu, v ktorom samozvaný odborník zostavil rebríček tých najväčších hitov rapového žánru. Ten doplnil o vygooglené fakty z wikipédie a vo výsledku ste mu vlastne neverili vôbec nič.

Prvá upútavka. Už vtedy sme vedeli, že je zle.

Na bizarnosti tejto 90-minútovky pridáva aj samotné obsadenie. Adela Banášová, Andej Bičan a nejaká Zuzka dostali náhly pocit, že by sa k tejto mali vyjadrovať. Okrem nich prijal pozvanie aj Kali, ktorý mal týchto ostatných usmerňovať, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako dobrý nápad a práve on ako jediný nerozprával z cesty, za čo mu patrí veľká vďaka. Prejdime však k samotnému rebríčku, ktorý síce pôsobí viac než náhodne, no skutočné zlo prichádza až vtedy, keď sa k nemu začnú vyjadrovať "kapacity" ako Eva Máziková a Evelyn. A iní známi aj neznámi herci, moderátori či speváci v sakách. 

Začínalo sa od posledného päťnásteho miesta, asi nech to poriadne graduje. A aj gradovalo, žiaľ. Na posledných miestach sa objavili kapacity ako Cypress Hill, no keď sme si už mysleli, že by tento čudný rebríček by predsa len odhliadnuc od všetkého ostatného nemohol dopadnúť až tak hrozne, neznámy odborník dosadil na jedenáste miesto Rakbyho. Ten prekvapivo svoju skladbu odprezentoval naživo, a tak nemáme žiadne pochybnosti o tom, že nejde o žiadnu náhodu. Po legendárnej skladbe Butterfly od Crazytown a ďalších bizarných komentároch celebrít prišla ďalšia rana v podobe slovenskej skladby P-p-p-pppprimetime od Speezyho.

Žial, nie so živým prednesom. Potom ešte Jay Z a MC Hammer a šieste miesto obsadil už samotný Kali so skladbou Dosnívané. V rebríčku najlepších svetových skladieb nemôže okrem troch slovenských zástupcov chýbať ani 2Pac, na piatom mieste. A potom samozrejme aj 50 Cent. Aj keď sme sa už všetci nevedeli dočkať medailových pozícií, Markíza vytiahla profesionálku cez módu raperov, ktorá nám prezradila, ako to vlastne je. Verím, že v tomto momente už mali všetci diváci dosť, no réžia ešte pritvrdila. Každý veľmi dobre vie, že súčasťou hiphopovej kultúry je aj tanec, a tak sme sa nanešťastie dočkali aj tejto disciplíny v podaní Adely, Andreja Bičana tých dvoch, ktorých stále nepoznáme.

No a konečne tretie miesto. Wiz Khalifa a jeho soundtrack k Fast and Furious, čo je zároveň rozlúčka s obľúbeným hercom Paulom Walkerom. Táto kombinácia spevu a rapu je síce skôr komerčnou záležitosťou, ktorá patrí na vyššie priečky iných rebríčkov, ale dajme tomu. Druhé miesto, pán Páťa a jeho Zlatokopky. Síce má Rytmus ďalších 48 oveľa lepších skladieb, no nič iné sme od televízie vlastne ani očakávať nemohli. Víťazom sa stal Eminem a the most legendary Lose Yourself. A keď som chcel konečne aspoň niečo pochváliť, prišla veľká rana. Neúspešný superstárista Thomas Puskailer. Tento človek mal podľa slov Adely vrátiť programu dôstojnosť. Nuž, opak je pravdou. Týmto krokom sa Markíza stáva suverénne najirelevantnejšou slovenskou televíziou. Gratulujeme. 

Ak ste si doteraz mysleli, že všetko zbytočne prežívame a zveličujeme, tak si neváhajte pozrieť aj celý záznam z archívu Stačí klinúť na obrázok nižšie. Držíme vám palce. 

Markíza vytvorila rapový rebríček, do ktorého zaradila Eminema, 2Paca aj Rakbyho. Opäť dokázala preraziť televízne dno v hlavnom vysielacom čase

Domov
Zdieľať
Diskusia