Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2017, 12:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hughovi Jackmanovi je ľúto, že nikdy neobliekol ikonický žltý kostým a taktiež prezrádza, pri ktorej scéne z Logana sa rozplakal najviac

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tvorcovia filmu sa rozkecali o všetkom možnom.

Logan sa do kín dostal začiatkom marca. Onedlho na to James Mangold po záujme fanúšikov oznámil práce na čiernobielej verzii filmu, zvanej Noir. Tá mala nedávno premiéru v jedinom kino premietaní na svete. Po konci sa diváci dočkali polhodinového rozhovoru s producentom Hutchom Parkerom, režisérom Jamesom Mangoldom a Wolverinom samotným, Hughom Jackmanom. Bavili sa o viacerých témach, pričom sa moderátor zameral hlavne na emocionálnu zložku filmu, jeho štýl, ale aj na to, ako k nápadu R-kovej osobnej drámy s Wolverinom pristúpi štúdio. 

Dozvedeli sme sa, že tejto vízii boli viac než naklonení a pod prísľubom, že sa film natočí za menšie peniaze, mu Fox odklepne rating R a nechá chlapcov natočiť si presne taký film, aký chceli posledných pár rokov. Dočkali sme sa aj pár úprimných slov od Jamesa Mangolda na adresu R-ratingu, tržieb či prístupu štúdia, páni sa navzájom vychválili do nebies (avšak, úprimne, hlavne čo sa Hugha týka) a nakoniec nám Hugh prezradil, aké to pre neho bolo v posledný natáčací deň a kedy to na neho skutočne doľahlo. Bolo to až na premiére v Berlíne, o ktorej sme vás už informovali.

Hughovi Jackmanovi je ľúto, že nikdy neobliekol ikonický žltý kostým a taktiež prezrádza, pri ktorej scéne z Logana sa rozplakal najviac

Hugh sa pri scéne, kedy Laura otočí kríž a vytvorí X, už nedokázal udržať a spolu s Patrickom Stewartom začali nekontrolovateľne plakať. Niet sa čomu čudovať. Ide o najemotívnejšiu scénu v X-Men sérii vôbec, pri ktorej máloktoré oko zostalo suché. Vystihnúť všetky filmy zo série, pocity z nich a vyvolať takú silnú nostalgiu v jeden jediný moment bolo skutočne geniálne a citlivé. Hugh prezradil, že za tou scénou stojí sám Mangold, ktorý ju napísal. A my sme za to vďační. Ak ste fanúšikom Wolverina, odporúčame video nižšie pozrieť. 

Ohľadom filmu sme sa ale v posledných dňoch dozvedeli viaceré nové informácie, a to hlavne z úst Hugha Jackmana. Vysvetlil, že z počiatku sa mu nápad s X-24 nepáčil a bol ohľadom hrania svojho mladšieho ja skeptický. Páčil sa mu celý ten koncept bojovania so sebou samým. Zároveň si však uvedomoval, že po celý ten čas, ako Wolverina hral, sa ho všetci pýtali, kedy konečne uvidia Wolverina bez zábran v berserker móde. Bál sa, že keď ho diváci uvidia po polovici filmu a "nebude to pravý Jackman", nebudú vedieť, ako sa majú cítiť.

Svoju neistotu dal najavo aj režisérovi, ktorý ho uisťoval, že mu má veriť. Keď ale Jackman videl film a obzvlášť scénu, kde X-24 prepichne Charlesa, uvedomil si, že ho diváci začnú nenávidieť. Následne pochopil, že sa mýlil a X-24 v tomto filme funguje skvele. Zároveň sa poďakoval štábu a všetkým pracujúcim na filme, ktorí neprezradili jeho prítomnosť. 

Hughovi Jackmanovi je ľúto, že nikdy neobliekol ikonický žltý kostým a taktiež prezrádza, pri ktorej scéne z Logana sa rozplakal najviac

Tým však nekončíme. Jackman potvrdil, že Sabretootha chceli mať vo filme od samého začiatku. Bohužiaľ, nepodarilo sa to. Istý čas bol aj v scenári. Keď sa Logan a spol. dostali do Oklahoma City, mali sa zastaviť u Victora, ktorý vlastnil obrie kasíno, mal v meste rešpekt a bol už dávno za vodou. Z nejakého dôvodu však z tohto momentu vzišlo. Možno by tie scény pôsobili skvele, kto vie. Jackmanovi je ľúto, že na seba nikdy nenavliekol klasický Wolvieho oblek, ale nikdy nedokázali prísť na spôsob, ako by to fungovalo. Predsa len, Wolverine v žlto modrom spandexe by vo filmoch vyzeral skutočne smiešne, obzvlášť v Loganovi by to pôsobilo nesmierne surreálne. Ja osobne chápem fanúšikov, musia si však uvedomiť, že by to skutočne nevyzeralo dobre. Okrem toho Jackman ľutuje aj to, že do filmov nepretlačil Wolverinov každoročný darček od svojho brata - že od neho dostal vždy poriadnu nakladačku.


Na Blu-ray Logana dostanete okrem kino verzie aj Noir verziu, audio komentár Jamesa Mangolda spoločne s vystrihnutými a nepoužitými scénami, no a v neposlednom rade aj behind the scenes video o natáčaní snímky. Na pultoch obchodov by sa mali nosiče začať objavovať budúci týždeň. Zaobstaráte si jeden?

PS: Čo sa týka preobsadzovania role, jeden z producent X-Men univerza to zatiaľ v dohľadnej dobe nevidí vôbec reálne. Okrem toho, že sa chcú zamerať na iné a na striebornom plátne doteraz nepreskúmané postavy, uvedomujú si, že Hughov Wolverine je pre nich momentálne definitívnym zobrazením milovanej postavy a na istý čas bude Jackman jediným Wolverinom. 

Hughovi Jackmanovi je ľúto, že nikdy neobliekol ikonický žltý kostým a taktiež prezrádza, pri ktorej scéne z Logana sa rozplakal najviac
Domov
Zdieľať
Diskusia