Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2017, 18:26
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti predviedli veľmi zlý výkon a outsidera z Talianska porážajú až po predĺžení

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes to bola veľká bieda.

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov nás poriadne navnadili na reprezentačný hokej a včera, v deň začiatku majstrovstiev sveta v Paríži a Kolíne, sme sa ho konečne dočkali. V úvodný hrací deň naši chalani síce do bojov nezasiahli, ale v ten druhý, v sobotu 6. mája, sa konečne dostali na ľad aj oni. Očakávania od Slovenska pred šampionátom neboli zrovna najlepšie, a to hlavne vďaka absencii hráčov z NHL či niektorým kontroverzný rozhodnutiam v nominácii, no napriek tomu sa proti Taliansku čakala ľahká výhra, keďže ide o najväčšieho adepta na zostup. Navyše nám vyšiel záver prípravy, kedy sme dokázali poraziť v odvete Fínsko a následne aj dvakrát Nórsko na ich ľade.

Počas posledných troch šampionátov sme sa nedokázali prebojovať medzi osem najlepších, a preto zaváhanie proti Talianom neprichádzalo v úvahu. Náš súper sa medzi elitu vrátil po dvoch rokoch, no výsledky z ich prípravy jasne naznačujú, že ide o najviac hrateľného súpera zo skupiny, keďže nevyhrali ani jeden zápas. História majstrovstiev sveta si pamätá štyri vzájomné duely Slovenska s Talianskom, ktoré vždy dopadli lepšie pre výber spod Tatier. Slovenskí reprezentanti porazili tohto súpera 2:1 v roku 1998, 7:4 v roku 1999 a 6:2 v roku 2000. Na ďalšie meranie síl sme potom čakali do roku 2014, keď vyhralo Slovensko 4:1.

Úvodné zostavy:
Slovensko: J. Hudáček (J. Laco) – Sersen, Čajkovský, Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Šedivý, Trška – Skokan, Dravecký (C), L. Hudáček – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Suja, A. Šťastný, Skalický.

Taliansko: And. Bernard (Cloutier) – T. Larkin, L. Zanatta, Hofer, Helfer (A), Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira – Scandella, Morini, Frigo – Insam, Ant. Bernard (C), Traversa – Andergassen, D. Kostner (A), S. Kostner – Goi, Lambacher, Frank.

Už od úvodných minút bolo jasné, že kvalita na našej strane jasne prevyšuje tú taliansku, dôkazom je aj signalizovaný offside Talianska, po ktorom hokejisti tejto krajiny naďalej napádali našich hokejistov v slovenskom obrannom pásme. Naši sa snažili vpredu niečo vymyslieť, až v 7. minúte to konečne vyšlo. Adam Jánošík išiel smelo s pukom dopredu, strelou švihom preveril brankára Bernarda, ktorý len vyrazil puk pred seba a Michel Miklík už bez problémov trafil poloprázdnu bránku, 1:0. Prešlo len pár sekúnd, stačila chvíľka nepozornosti a Taliani mohli okamžite vyrovnať. Julo Hudáček však predviedol svoje výborné reflexy a vďaka jeho zákroku sme sa vyhli zbytočným komplikáciám. Zvyšok prvej tretiny bol už pomerne nezáživný s minimom príležitostí na oboch stranách, no dôležité bolo, že chalani strelili zatiaľ aspoň ten jeden gól. 

 Michel Miklík otvára skóre zápasu

Výraznejšieho hokejového zážitku sme sa nedočkali ani v druhej tretine. V jej prvej polovici sme mali dve presilové hry po hlúpych chybách nášho súpera, no nedokázali sme ich využiť, Hudáček sa v jej druhej polovici rútil na Bernarda, no ani on nedokázal svoju šancu využiť a dokonca prišiel trest. Mišo Sersen nešťastne zlomil hokejku, čo dokázali talianski hokejisti využiť a zásluhou Moriniho vyrovnali skóre zápasu. Slováci sa pokúšali niečo spraviť s výsledkom ešte do konca druhej tretiny a v jej závere dostali príležitosť presilovej hry po faule Moriniho. Počas nej sme mali dve veľké šance, no opäť sa potvrdilo pravidlo, že slovenskí hokejisti spravia aj zo slabého brankára Dominika Hašeka.

Morini vyrovnáva skóre zápasu

 
 
Chalanom nezostávalo nič iné, len poriadne zabrať v tretej tretine, aby sa jednak vyhli obrovskej hanbe a taktiež prípadným bojom o záchranu. No už v jej úvode sme takmer zostali poriadne zaskočení, keď Hudáček netušil, kde zostal puk po strele Miriniho, no na naše šťastie sa našiel v jeho betóne. Hneď na to mal po výbornej Miklíkovej prihrávke šancu Bližňák, no nedokázal presne namieriť. Čakalo sa, že úvod záverečnej tretine bude patriť nám, no skórovať dokázal práve náš súper. Scandellov nahodený puk dokázal tečovať Frigo a Hudáček nestihol včas zareagovať. Slovenskí hokejisti mali problém si prihrať, nie to ešte niečo vymyslieť a pri pohľade na ich výkon sa popravde ani nečakalo, že dokážu s výsledkom niečo spraviť. Napriek tomu sme sa odhodlali k odvolaniu brankára a museli sme veriť, že sa stane zázrak. Minútu do konca sa o iskierku nádeje postaral dorážajúci Hudáček, ktorý vyrovnal skóre zápasu, no tri body sme vydolovať už nedokázali a zápas smeroval do predĺženia.
 
To sa hralo v populárnom formáte 3 proti 3, čo malo určite zvýhodňovať práve náš tím, no popravde človek si po tomto zápase nebol už ničím istý. Dôkazom bol aj útek Scandellu našej trojici, keď sa sám rútil na Hudáčka, no ten ho dokázal vychytať. Zápas sme však nakoniec doviedli do víťazného konca zásluhou presnej strely Čerešňáka, no aj tak bol dnešný výkon neskutočne zlý.
 
Frigo posiela Taliansko do vedenia
 
Hudáček v závere tretej tretiny zabezpečuje aspoň bod
 
 
Čerešňák rozhoduje zápas v predĺžení
 
Slovenskí hokejisti predviedli veľmi zlý výkon a outsidera z Talianska porážajú až po predĺžení
Zdroj: evysledky
Domov
Zdieľať
Diskusia