Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2017, 13:11
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Prvý tuning pre novučičký Velar je na svete. Najpôvabnejší Range Rover priostruje Lumma Design

TECH RANGE ROVER TUNING
Uložiť Uložené

Štvrtý model nesúci označenie Range Rover sa dostal do rúk renomovaného úpravcu.

Range Rover Velar je stále veľkou novinkou, medzičasom sme pritom najnovší prírastok značky Land Rover mohli vidieť už aj našom domácou autosalóne, kde pútal nemalú pozornosť. V tejto dobe sa tak nádherné SUV pomaly ale isto začína dostávať do showroomov po celom svete a inak tomu nie je ani u nás. Luxusný Brit, ktorý bol predstavený len na tohtoročnom autosalóne v Ženeve sa teší obrovskému záujmu, za čo môžu hlavne najmodernejšie technológie a mimoriadne vydarené tvary. Tie sa však známy tuner rozhodol v duchu svojich tradícii ešte vyšperkovať, navyše deje sa tak v dobe, kedy by ste iné aftermarketové úpravy ešte hľadali márne. Pravdou je, že to, na čo sa pozeráte je len počítačová vizualizácia, Lumma Design tvrdí, že už v tomto momente vie vozidlo takto upraviť. Dôvod im neveriť nemáme, veď v konečnom dôsledku sa jedná o jeden z prvých oslavných počinov, ktorým renomovaný úpravca oslavuje svoje okrúhle, 30-ročné pôsobenie. A čo model CLR GT Limited Edition so sebou prináša?

Ako už odznelo vyššie, ide o optický balík pre najnovší Range Rover Velar, odhliadnuc od motorizácie či stupňa výbavy. Aj napriek tomu, že Velar si naďalej zachováva svoj charakteristický tvar, drvivá väčšina exteriérových častí je nová. Tak napríklad maska dostala úplné inú, horizontálne riešenú štruktúru, full-LED svetlomety sú zasadené do úplne čierneho podkladu, no a vpredu pribudol masívnejší nárazník s početným použitím karbónu, pričom jeho spodnú časť vypĺňa široký splitter. Ako naznačuje vizualizácia, SUV-čko dostalo vysunuté blatníky a rozšírený rozchod kolies, o koľko sa ale zväčšila šírka vozidla presne nevieme. Vieme však, že pod vystupujúcimi blatníkmi nájdeme až 22" disky CLR Racing, ktoré obúvajú pneumatiky s rozmermi 305/35 R22. V duchu tradícii vzadu evidujeme štvoricu veľkých koncoviek výfukov zasadených do karbónového difúzora. Všetky exteriérové lišty a detaily dostali čierny obal, zatiaľ čo štandardne čiernu strechu zakončuje rozmerný spojler členitého tvaru. Úpravca ďalej hovorí o zásahu aj do interiéru, počkajme si ale na finálne úpravy, kedy sa dozvieme a uvidíme viac. Pripomeňme, že pod kapotou sa nachádzajú zatiaľ dvoj a 3-litrové agregáty s výkonom až 380 koní, neskôr sa dočkáme aj V8-čky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia