Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2017, 21:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čo sa stane, keď zomrie britská kráľovná? Rôzne spoločnosti na túto udalosť trénujú už roky

ZAUJÍMAVOSTI VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Keď kráľovná umrie, celá Británia sa zmení na šialenstvo.

Jej Veličenstvo britská kráľovná Alžbeta II. je panovníčkou, ktorú rozhodne rešpektuje omnoho viac krajín, než len Spojené kráľovstvo. Je tak pochopiteľné, že aj keď sa britská vládkyňa momentálne teší dobrému zdraviu aj v svojich deväťdesiatich rokoch, pripravený je nejaký plán, keď z tohto sveta odíde. Jej smrť započne takzvanú Operáciu London Bridge započatú heslom London Bridge is down, teda London Bridge padol. Celý plán začína očakávajúc, že kráľovná zomrie na krátko trvajúcu, prípadne skrytú chorobu. V prípade podozrenia úmrtia sa ako prvý zalarmuje špeciálny kráľovský lekár, Dr. Thomas, ktorý vydá posudok a zotrvá pri kráľovnej až do jej konca. Ak umrela alebo je vážne chorá, spomenutým heslom sa okamžite zobudia predseda vlády aj minister zahraničia. Druhý menovaný následne vydá pokyn do Strediska globálnych informácii, aby správu o zdravotnom stave kráľovnej posunuli ďalším 15 krajinám, v ktorých kráľovná vládne. Následne sa správu dozvie 36 ďalších krajín, ktoré Alžbetu II. rešpektovali ako svoju panovníčku.

Čo sa stane, keď zomrie britská kráľovná? Rôzne spoločnosti na túto udalosť trénujú už roky
Zdroj: HQ4 | wikimedia

Doteraz platilo, že prvým médiom, ktoré sa dozvie správu o smrti Jej Veličenstva je BBC, po novom sa však zo Strediska globálnych informácii dozvedá informáciu britská tlačová agentúra, od ktorej ju okamžite preberajú svetové médiá. Elektronické kanály by mali byť takto smutnou správou zaplavené asi do hodiny a pol. Keď 20. februára 1936 vo veľkých bolestiach umieral George V., jeho lekár dostal pokyn dať mu dvojnásobnú dávku smrtiacej látky, aby panovník stihol umrieť pred polnočným vydaním Times. Následne sa špeciálne vybratý človek podujme vyvesiť čierne vlajky a oznam o kráľovninej smrti na Buckinghamský palác a správa o úmrtí sa na čiernom podklade zjaví aj na webových stránkach palácu. Média po čase začnú zverejňovať životopisy, zásluhy či analýzy, ktoré majú pre tento prípad poctivo už dopredu pripravené.

Čo sa stane, keď zomrie britská kráľovná? Rôzne spoločnosti na túto udalosť trénujú už roky
Zdroj: Hq6 | wikimedia

Niektoré televízne stanice zasa majú dohodnutých expertov na monarchiu, ktorí prisľúbili, že budú analyzovať len pre nich. V televíznych štúdiách sa rozsvieti špeciálne modré svetlo upozorňujúce na mimoriadnu udalosť, a že treba okamžite prepnúť na správy. Všetky operácie sa pritom už niekoľko rokov trénujú, miesto Alžbety II. sa však používa pseudonym Mrs. Robinson. Správa o úmrtí sa bude šíriť aj rádiovými vlnami, systémom ešte zo Studenej vojny, aby sa to dozvedel naozaj celý svet. Mieste rádia zas majú povinnosť čo najrýchlejšie prečítať správu o úmrtí, a kým si ju pripavia, musia hrať neofenzívnu hudbu. Ak kráľovná zomrie v zahraničí, priletí po ňu špeciálne lietadlo aj s dvomi lekármi. Dočasným panovníkom sa hneď po kráľovninom úmrtí stane princ Charles, syn Alžbety II.

Domov
Zdieľať
Diskusia