Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2017, 19:11
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Američania odtajnili zábery testov atómových bômb. Sú ich desiatky a dajú sa pozrieť na YouTube

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Digitalizácia prináša svoje žiadané ovocie, poďme sa teda pokochať niečím nezvyčajným.

Od vydania nedávneho článku o ničivej sile jadrových zbraní veľa času neubehlo, no prinášame vám rovno ďalšiu zaujímavú novinku z danej oblasti. Celý prípad má súvislosť so Studenou vojnou, kedy bol svet rozdelený na dva znepriatelené bloky - západ proti východu. Práve vo vtedajšom období bola každodenne prítomná hrozba použitia jadrových hlavíc jednou či druhou veľmocou, ktoré mohli behom niekoľkých minút vymazať mnohé usadlosti z povrchu zemského. Našťastie, k ničomu mimoriadne vážnemu nedošlo a zostáva nám len spomínať na testy kdesi vo vodách Pacifiku. Už len samotné Spojené štáty americké vyskúšali v priebehu rokov 1945 až 1962 okolo 1000 hlavíc. Povedzme si úprimne, kto by sa rád pozrel na obrovskú explóziu na vlastné oči? Veľa z nás.

Kochať sa síce môžeme len videami, no práve tých nebolo veľa k pozretiu, až do dnešných dní. Po 55 rokoch  odtajnili až 750 dobových filmov zo samotných skúšok! Všetko je dostupné zadarmo a ihneď k pozretiu na červenej sociálnej sieti, teda na YouTube. Ku všetkému podstatnému sa dopátrate v nasledujúcom zozname videí na kanáli Lawrence Livermore National Laboratory.

Fascinujúce, dych berúce či strach naháňajúce?

Domov
Zdieľať
Diskusia