Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2017, 14:02
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Pozrite sa na skutočnú hrôzu, ktorú spôsobujú jadrové zbrane. Najsilnejšia bomba by zničila čokoľvek

ZAUJÍMAVOSTI ZBRAŇ
Uložiť Uložené

Mohli by sme mať aj 20-krát silnejšiu armádu ako ju máme dnes, no stačilo by len pár bômb a za pár minút by sme sa vrátili do praveku.

O jadrových, respektíve atómových bombách sme už mali nemálo príspevkov, no nadišiel čas na ďalší. O jedných z najobávanejších zbraní sme už čo-to počuli i čítali, no veľakrát si sami nevieme vôbec predstaviť, čo môžeme od samotného výbuchu zbrane hromadného ničenia očakávať. Klasiku poznáte: "Bomba exploduje, okolie ožiari prenikavým svetlom, zrazu príde silná tlaková vlna a následne sa iba rozsieva smrť a všadeprítomná deštrukcia." Celkom podobné realita, avšak pozrime sa na niečo ešte zaujímavejšie. Nedávno zverejnené video na webe businessinsider.com poukazuje na to, ako by vyzerali výbuchy najznámejších bômb na svete vrátane sovietskej pýchy s názvom Cár. Porovnanie stojí za pozretie.

VIDEO NA TOMTO ODKAZE

Pozrite sa na skutočnú hrôzu, ktorú spôsobujú jadrové zbrane. Najsilnejšia bomba by zničila čokoľvek
Zdroj: screenshot
 
Ešteže naša krajina nič podobné k dispozícii nemá, no ďalekí kolegovia áno, a rovno tisícky.
Domov
Zdieľať
Diskusia