Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2017, 23:06
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Mladý Jack Sparrow vytvorený skrz CGI ovládol posledný trailer na Pirátov Karibiku. Čo všetko nás čaká v najnovšom filme?

FILMY A SERIÁLY JOHNNY DEPP POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Bude Salazarova pomsta posledným filmom zo sveta Pirátov Karibiku?

Akosi sme si už zvykli na to, že Disney nemá problém navrátiť pomocou technológie CGI mladosť či dokonca aj život našim obľúbeným postavám. Ako príklady uvedieme mladého Michaela Douglasa v Ant-Manovi, Roberta Downey Jr. v Civil War a oživenie Petera Cushinga čoby Grand Moff Tarkina v Rogue One: A Star Wars Story. Posledným prírastkom do tohto zoznamu sa stáva mladý Jack Sparrow v podaní Johnnyho Deppa v najnovších Pirátoch Karibiku. Ten po premiére posledného traileru (ktorý nájdete po kliknutí na tento odkaz) vzbudil popri nemŕtvych žralokoch poriadnu diskusiu. Z ukážky je jasné, že pravdepodobne na začiatku filmu uvidíme, ako Jack dobehol kapitána Salazara a po šikovnom triku sa mu ho podarilo poslať na istú smrť. Tá ho ale nechcela a on sa vracia ako prízrak s jedným jediným cieľom, pozabíjať všetkých pirátov na svete. Na druhej strane by sme toho mohli vďaka CGI zistiť o Jackovej mladosti omnoho viac. Tvorcovia mali neobmedzené množstvo možností, a tak bude zaujímavé sledovať, do akej miery sa im podarilo využiť nepreskúmanú minulosť tohto slávneho filmového piráta. 

Mladý Jack Sparrow vytvorený skrz CGI ovládol posledný trailer na Pirátov Karibiku. Čo všetko nás čaká v najnovšom filme?
Zdroj: Walt Disney Studios

Veľkú debatu sa podarilo rozprúdiť aj textami použitými v ukážkach. Tie hovoria o tom, že finálne dobrodružstvo sa začína. Tento šikovný trik od Disney splní svoj účel v oboch prípadoch, ktoré môžu po premiére nastať. Tou prvou je, že piate pokračovanie pirátskej ságy v tržbách jednoducho nezarobí toľko, koľko by si štúdio predstavovalo a už nikdy nenakrúti žiadny film s tým, že tento bude oficiálne posledný. Pokiaľ sa ale stane presný opak a snímke sa podarí zarobiť pekný balík peňazí, Disney vyrukuje s tým, že finálne dobrodružstvo sa ešte len začína a teda ho bude treba dorozprávať v šiestom, siedmom, ôsmom... filme. Šikovné nie? Privítali by ste ešte jeden film navyše, alebo vám prišiel príliš už štvrtý príbeh? 

Mladý Jack Sparrow vytvorený skrz CGI ovládol posledný trailer na Pirátov Karibiku. Čo všetko nás čaká v najnovšom filme?
Zdroj: Walt Disney Studios

Domov
Zdieľať
Diskusia