Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2017, 14:36
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Za najväčšími spoluprácami značky adidas stojí žena. Ako zvláda držať pod kontrolou Kanyeho, Pharrella a ďalších?

MÓDA ADIDAS YEEZY
Uložiť Uložené

Meno Rachel Muscat síce vo svete módy veľmi nerezonuje, no adidas by bez nej postrádal množstvo dôležitých kolekcií.

Jednou z najsledovanejších tém športovej módy posledných rokov je odveký súboj Nike vs. adidas. Ten sa takmer zo dňa na deň otočil hore nohami a po dlhotrvajúcej nadvláde značky Nike (ktorá si svoje miesto na vrchole rebríčku najziskovejších brandov ešte chvíľu podrží) dokázal adidas vďaka novej politike a revolučnej stratégii celkom slušne odhryznúť z ich koláča. Každým mesiacom šplhajú tri pruhy vyššie a okrem nových siluet tenisiek s doposiaľ nevideným dizajnom, vyrobených z ultra moderných materiálov priklonili misky váh na ich stranu aj desiatky celebritných spoluprác. adidas mal totiž dosť odvahy na to, aby ponúkol vlastné kolekcie s oblečením alebo teniskami každému módnemu návrhárovi, ktorý má podľa nich ikonický rukopis a rovnako aj množstvu umelcov, prevažne z hudobnej brandže. Tí totiž patria v dnešnej dobe medzi najsilnejších influencerov populárnej kultúry a v porovnaní s vrcholovými športovcami majú úprimne aj lepší vkus.

Za najväčšími spoluprácami značky adidas stojí žena. Ako zvláda držať pod kontrolou Kanyeho, Pharrella a ďalších?
Zdroj: @highsnobiety

Na tvorbe podobných kolekcií tak spolupracujú desiatky návrhárov, stylistov a vedúcich osobností, ktoré majú za úlohu udržiavať hodnoty značky a zároveň ponúknuť danému umelcovi/návrhárovi čo najlepší priestor na sebarealizáciu. Od roku 2009 v adidase na pozícii riaditeľky celosvetových spoluprác so značkami a ikonami dnešnej kultúry pracuje Rachel Muscat a ak si o jej práci doposiaľ ešte nepočula, na úvod ti môžeme prezradiť, že adidas by bez jej pomoci dodnes nezvládol asi ani polovicu zo všetkých svojich kolaborácií.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30


Rachel sa narodila v Melbourne a vďaka svojej rodine mala blízko k hudbe a móde už od detstva. Jej sestry Theresa a Karen Muscat založili v roku 1996 vlastnú značku menom Mytiko a Rachel tak už vo svojich 12-tich rokoch mohla byť súčasťou ich kreatívneho procesu pri tvorbe kolekcií, výbere farieb alebo pri celkovom sledovaní vtedajších trendov. Ich značka bola spojením hip-hop a rave kultúry, ktoré zažívali v 90-tych rokoch zlaté obdobie a jednou zo zaujímavostí ohľadom jej rodiny je aj fakt, že medzi ich priateľov patril Dr Motte, zakladateľ festivalu Love Parade.

Za najväčšími spoluprácami značky adidas stojí žena. Ako zvláda držať pod kontrolou Kanyeho, Pharrella a ďalších?
Zdroj: Courtesy of Mytiko

"Všetko je to o tom, aký má mať vaša značka danú sezónu vzhľad. Na výber máme množstvo umelcov, s ktorými by sme mohli spolupracovať, ale najdôležitejšie je zdieľať rovnaké hodnoty; nájsť niekoho skutočného. Musíte hrať na rovnakej nôte a mať voči sebe vzájomný rešpekt, aby mohli tieto kolekcie naozaj fungovať. Keď spolupracujeme so značkami ako Palace Skateboarding alebo Opening Ceremony, hlavnou úlohou je interpretovať vzhľad našej značky v novom štýle, no zároveň zachovať vzhľad a hodnoty druhej strany kolaborácie. Milovala som kolekcie s Jeremym Scottom pretože bol fascinovaný našim logom. Cieľom tejto spolupráce bolo urobiť z troch pruhov niečo, čo tu ešte nikdy predtým nebolo. Taktiež mám rada skateboardové spolupráce našej značky, pretože sa vďaka nim môžem dostať priamo k ozajstnej pouličnej kultúre."

Odporúčané
Spoločnosť Adidas predstavila bežecké tenisky za 500 eur. Ponúkajú rýchlosť svetla a ľahký krok Spoločnosť Adidas predstavila bežecké tenisky za 500 eur. Ponúkajú rýchlosť svetla a ľahký krok 22. septembra 2023, 12:26


Na starosti má takmer každú z celosvetovo najúspešnejších spoluprác troch pruhov a hlavnou náplňou jej dňa je práca na Kanyeho kolekciách Seasons a kolaborácie s Pharrellom Williamsom (Hu/Supercolor). Medzi najvýznamnejšie momenty vo svojej kariére tak pochopiteľne zaradila práve odhalenie Season 1 a kolekciu 50-tich farieb Pharrellových tenisiek Superstar Supercolor, ktorá bola podľa jej slov jednou z najrýchlejšie vyhotovených spoluprác. Bežne trvá podobný proces 8 až 12 mesiacov, no s Pharrellom to stihli od vzoriek po finálny produkt do pol roka. Ďalšími kolaboráciami, ktoré by sa neobišli bez Rachel sú aj kolekcie s Palace, Jeremym Scottom, Mary Katrantzou alebo Opening Ceremony.


Tomorrow #pharrell #hu holiday pack hits stores!! Such a great shoot in #atlanta #adidasoriginals @pharrell @wex1200

Príspevok, ktorý zdieľa Rachel Muscat (@therachelmuscat),


 "Kanye je kreatívny génius. Mám obrovský rešpekt voči jeho vízii a všetkému, čo sa mu podarilo v živote preniesť do skutočnosti. Je jedným z najtvrdšie pracujúcich ľudí akých poznám. Stará sa naozaj o každý detail, čo je veľmi inšpiratívne. Najobľúbenejšou časťou mojej práce je práve to, že môžem byť okolo podobných ľudí, ktorí vedú kultúru. Byť v jednej miestnosti s Pharrellom, počúvať jeho víziu a snažiť sa preniesť ju do reality, vidieť veci ešte predtým, než ich vidia všetci ostatní."

Za najväčšími spoluprácami značky adidas stojí žena. Ako zvláda držať pod kontrolou Kanyeho, Pharrella a ďalších?
Zdroj: footwearnews.com
Domov
Zdieľať
Diskusia