Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2017, 0:40
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Dychberúca chata na brehu jazera z Českej republiky, ktorá sa vyznačuje modernou a jednoduchosťou

KULTÚRA ČESKÁ REPUBLIKA
Uložiť Uložené

Božský kľud, o akom sníva väčšina z nás.

Nádherných víkendových sídiel sme vám za 6 rokov našej existencie už stihli ukázať neúrekom, ale azda žiadne nás ešte neoslovilo takým spôsobom ako nižšie uvedený projekt. Rozlohou nie práve najväčšia chata vás už od prvého okamžiku zaujme svojím netypickým vzhľadom a dokonalým umiestnením uprostred lesa blízko jazera. Čo môže byť lepšie pre mladú dvojicu alebo kľudne aj pre rodinu s deťmi?

Je pravdou, že so spomínanou veľkosťou sme to nemysleli až tak úplne vážne, keďže výmera činí slušných 42,5 metrov štvorcových, a to už nie je úplne najmenšia záležitosť. Aspoň podľa nás. Keď už sme na úvod článku spomínali tie roky, tak musíme spomenúť taktiež fakt, že v období vzniku nášho portálu pararelne vznikali aj návrhy k danému projektu v Severních Čechách. Realizačné práce boli avšak dokončené až v priebehu roka 2014, pričom svojou nevšednou krásou nás dielo ateliéru s názvom FAM architekti ohuruje aj v dnešných dňoch. Hlavným faktorom je predovšetkým už spomínaná poloha, vzhľad a použitie kvalitných materiálov v spojení s veľmi jednoduchým, až minimalistickým zariadením. Mimoriadne ceníme prácu architektov, ktorí sa nebáli a navrhli modernú stavbu s interiérom nesúcim sa na rovnakých dizajnových vlnách, pričom mu nechýba priestrannosť a skvostné presvetlenie vďaka zakomponovaniu nadrozmerných okien. V prípade nepríjemností s ostrým slnkom je samozrejme možné použiť rolety a užívať si súkromie.

Odporúčané
Český rodinný dom pripomína vilu ako z Beverly Hills. Sleduj modernú drevostavbu s bazénom vo vinárskej oblasti na Morave Český rodinný dom pripomína vilu ako z Beverly Hills. Sleduj modernú drevostavbu s bazénom vo vinárskej oblasti na Morave 29. februára 2024, 17:30

Ako sa hovorí - "zlaté české ručičky" opäť naplno úradovali a výsledkom je zaujímavá víkendová usadlosť, akú zaručene nebudete mať možnosť vidieť v každej druhej obci. Teraz si už ale vychutnajte galériu snímkov nižšie, o ktorú sa postaral fotograf Tomáš Balej.

"Cílem stavby bylo vytvořit prostor k celoroční rekreaci včetně souvisejícího zázemí, a to vše v minimální typolgii a v maximálním propojení s jezerem." - Krátka citácia od samotných tvorcov úžasnej chaty.

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia