Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2017, 21:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Konektor Lightning bude vraj minulosťou. Nový iPhone 8 by mal Apple vybaviť štandardom USB typu C

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Bežná súčasť moderných Android smartfónov.

Akosi sme si od príchodu Tima Cooka do CEO kresla spoločnosti Apple zvykli, že určité veci už nebudú také, aké by sa dali očakávať od vizionára Steva Jobsa. Kalifornský gigant zmenil svoje fungovanie z predvídateľného na nepredvídateľne a svoj imidž z iného na rovnaký, o čom teraz svedčí aj najnovší únik informácií. Tie nám však tentokrát nepriniesol pochybný čínsky web, ale americký plátok The Wall Street Journalktorý píše aj o tom, že jeden z modelov netrpezlivo očakávaného iPhonu 8 údajne ponúkne dlhšie špekulovaný zaoblený OLED displej z výrobnej fabriky juhokórejského konkurenta. 

To najzaujímavejšie tu ale predstavuje zmena zaužívaného štandardu Lightning, ktorý nájdeme iba vo výbave zariadení od Applu, za taktiež obojstrannú a rýchlu alternatívu USB typu C. Rovnakým portom disponujú ako viaceré nové Android smartfóny, tak aj MacBook či viaceré Windows laptopy. Ako píše web technobuffalo.com, niečo podobné sa nestalo od predstavenia prvého iPhonu z roku 2007. Tým je na mysli prechod na univerzálny štandard mobilného priemyslu, pretože iOS smartfóny boli doteraz známe svojou inakosťou v takmer každej oblasti výbavy. 

Konektor Lightning bude vraj minulosťou. Nový iPhone 8 by mal Apple vybaviť štandardom USB typu C
Zdroj: Maurizio Pesce / flickr.com
Domov
Zdieľať
Diskusia