Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2017, 9:53
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Na Slovane si uctili legendárneho Mira Šatana. Pod stropom zimného štadióna bude najnovšie visieť už aj jeho vlajka

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

"Žiadny zápas som neodflákol, každý som hral naplno" - povedal Miroslav Šatan na slávnostnom uvedení do klubovej Siene slávy.

Vlajka s podobizňou Miroslava Šatana, jeho menom a číslom 18 je od štvrtkového večera neoddeliteľnou súčasťou Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. Dlhoročnému slovenskému reprezentantovi sa dostalo tejto pocty pred úvodným buly zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy medzi domácim Slovanom a čínskym Kunlunom. Legendárny útočník sa na slávnostný ceremónial dostavil spolu so svojou rodinou, pričom jeho syn aj vhodil spomínané otváracie buly. Kapitána majstrov sveta z roku 2002 uviedli do klubovej Siene slávy, kde sa zaradil po bok takých velikánov, ako Jozef Golonka, Dušan Pašek, Vladimír Dzurilla či súčasný tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger. Fanúšikovia mu následne "vystrúhali" poklonu potleskom a skandovaním jeho mena, ako tomu bolo mnohokrát počas jeho kariéry. Práve so Slovanom je Šatan úzko spätý, keď v lockoutovej sezóne na prelome rokov 2004 a 2005 pomohol belasým k zisku majstrovského titulu. O ten sa nemalou mierou zaslúžil aj o niekoľko rokov neskôr, po návrate z NHL. Belasý dres si spoulu obliekol 163-krát, a to v kombinácii s jeho výkonmi  si bezpochyby takúto poctu zaslúži.

 

#MiroŠatan opäť na domácom ľade

Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

 

#legenda

Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Domov
Zdieľať
Diskusia