Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 17:12
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Neuspokojíš sa s obyčajným bicyklom? Čínsky výrobca LeEco ukázal modernú alternatívu so systémom Android

TECH
Uložiť Uložené

Inteligentný bike s procesorom, displejom, GPS aj batériou.

Vyzerá to tak, že tohtoročné podujatie CES 2017, kde uvidíme množstvo technologických noviniek, bude plné produktov z Číny. Pred jeho oficiálnym začiatkom uzrel svetlo sveta ako mid-range smartfón Honor 6X, tak aj dvojica dvojkolesových dopravných prostriedkov od v našich končinách menej známej spoločnosti LeEco, ktorá má vo svojom portfóliu aj smartfóny a množstvo rôznej inteligentnej spotrebiteľskej elektroniky. Jeden z predstavených bicyklov je určený do terénu, druhý zase na rovné cesty, pričom oba pozostávajú z pevných uhlíkových vlákien, čo sa odráža na nízkej váhe konštrukcie. Cestný model preto váži len niečo cez 8 a horský cez 12 kilogramov. Za nemalú pozornosť však určite stojí i hardvérová výbava, akú bežne pri bicykloch nenájdete.

Prítomný 4-palcový displej, ktorý nájdeme z pochopiteľných dôvodov hneď pri kormidle, tu slúži ako na zobrazovanie navigácie, tak aj na poskytovanie informácií o prejdenej vzdialenosti, aktuálnej rýchlosti alebo o aktuálne hranej pesničke. Zobrazovací panel má dotykové kapacity a prekážať by mu podľa slov LeEco nemal ani dážď, keďže všetku elektroniku chráni tesnenie s dôveryhodnou certifikáciou pod označením IP54. Majitelia bicyklov môžu navyše medzi sebou komunikovať prostredníctvom integrovanej funkcionality walkie-talkie. Výkon zabezpečuje 64-bitový čipset Snapdragon 410, prísun nevyhnutnej elektrickej energie až 6 000 mAh batéria, zber dát množstvo senzorov (barometer, proximity, kompas, akcelerometer) a spoľahlivú lokalizáciu vlastná GPS anténa. A nechýba ani alarm, operačný systém Android 6.0 Marshmallow či automatické osvetlenie.

Inteligentné bicykle od LeEco dorazia na pulty obchodov niekedy začiatkom druhého štvrťroku 2017. Cenu však zatiaľ nepoznáme.

Neuspokojíš sa s obyčajným bicyklom? Čínsky výrobca LeEco ukázal modernú alternatívu so systémom Android
Zdroj: LeEco
Neuspokojíš sa s obyčajným bicyklom? Čínsky výrobca LeEco ukázal modernú alternatívu so systémom Android
Zdroj: LeEco
Domov
Zdieľať
Diskusia