Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. januára 2017, 10:58
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Duálny foťák, Bokeh efekt a cena niečo cez 250 eur. Smartfón Honor 6X nemá strach ani pred iPhone 7 Plus

TECH
Uložiť Uložené

CES 2017 odhaľuje prvé novinky.

Pri spotrebiteľskej elektronike sme si už viac-menej zvykli, že každý jeden nový rok posunie jej technologické limity, čo platí o všetkých cenových kategóriách. Ináč tomu, samozrejme, nie je ani v mobilnom priemysle, kde sa hardvérová výbava high-end triedy postupne posúva do tried, ktoré za ňou nasledujú. Vidieť to teraz môžeme na čínskej mid-range novinky Honor 6X, ktorá dostala dvojitý fotoaparát a zároveň i prekvapivo nízku cenovku. Podľa výrobcu ide o prvý prípad, kedy je takáto netradičná kombinácia realitou. Duálna zostava s takzvaným Bokeh efektom a ďalšími vymoženosťami bola totiž donedávna iba súčasťou výbavy modelov pochádzajúcich z tej najdrahšej kategórie inteligentných mobilných telefónov. 

Duálny foťák, Bokeh efekt a cena niečo cez 250 eur. Smartfón Honor 6X nemá strach ani pred iPhone 7 Plus
Zdroj: www.xda-developers.com

Na zadnej strane celokovovej konštrukcie v tradičnom vizuálnom spracovaní nájdeme dvojicu fotoaparátov, kde jeden získava informácie o farbách a ten druhý pre zmenu informácie o svetle, z čoho následne vznikne kvalitnejší záber, ako za bežných okolností. Je vám to povedomé? Áno, podobnú funkcionalitu ponúka aj minuloročná vlajková loď Huawei P9. Bokeh efektom, čiže rozmazaným pozadím za objektom sa však chváli viacero high-end smartfónov, vrátane iPhone 7 Plus, ktorý na to používa kapacity strojového učenia. A ak náhodou niekoho zaujímajú i detaily, tak Honor 6X disponuje 12 megapixelovym RGB a 2 megapixelovým monochromatickým foto senzorom

Duálny foťák, Bokeh efekt a cena niečo cez 250 eur. Smartfón Honor 6X nemá strach ani pred iPhone 7 Plus
Zdroj: pakorbit.com

Zostatok technických špecifikácií tvorí 5,5-palcový IPS displej vo Full HD rozlíšení, spoločnosťou Huawei vlastnoručne vyvinutý a vyrobený čipset Kirin 655, 3 GB operačnú pamäť RAM, 32 GB úložný priestor spolu so slotom pre microSD kartu do 128 GB alebo 3 340 mAh napevno zabudovaná batéria. Tá by mala vydržať niečo cez dva dni nenáročného používania, respektíve cez jeden deň náročného používania. Prekvapivo dobrú energetickú efektivitu zabezpečuje prítomný hardvér, kde bol kladený dôraz na čo najnižšiu spotrebu. Zariadenie po softvérovej stránke poháňa operačný systém vo verzii 6.0 Marshmallow obohatený o nadstavbu EMUI 4.1, pričom aktualizácia na 5.0 príde niekedy začiatkom roka. 

Smartfón Honor 6X bude vystavený na podujatí CES 2017, ktoré otvorí svoje brány pre verejnosť už zajtra, 5. januára v americkom Las Vegas. Do európskych obchodov dorazí niekedy počas nadchádzajúcich dní, a to s cenou okolo 250 eur

Domov
Zdieľať
Diskusia