Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 10:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Počul si už o zošite, kde odstrániš text obyčajnou vodou? Everlast Notebook má dokonca aj svoju aplikáciu

TECH
Uložiť Uložené

Klasický papier a klasické pero pomaličky odchádzajú.

V súčasnosti prebiehajúca digitalizácia ovplyvnila a ešte výrazne ovplyvní takmer všetko, čo počas dňa robíme. Či už sedíme v práci, škole alebo odpočívame doma na gauči, sme takmer neustále v kontakte s elektronickými zariadeniami, ktoré majú nemalý potenciál úplne nahradiť obyčajný papier. A aj keď si viacerí z nás už stihli zvyknúť, stále sa nájde niekto, komu chýba klasika, čo veľmi dobre vedia i tvorcovia unikátneho zošita pod trefným názvom Everlast Notebook, ktorý si ten niekto bez akýchkoľvek pochýb okamžite obľúbi.

Počul si už o zošite, kde odstrániš text obyčajnou vodou? Everlast Notebook má dokonca aj svoju aplikáciu
Zdroj: www.kickstarter.com

Jednotlivé stránky tohto na prvý pohľad obyčajne vyzerajúceho zošita pozostávajú zo syntetického polyesteru, preto je možné napísaný text alebo nakreslený obrázok kedykoľvek zmazať pomocou vodou navlhnutej handričky, čo nám ho umožní používať netradične dlho. Nie, nemajú lesklý povrch, ale presne taký, akým disponuje papierová alternatíva. A aby sa naše poznámky po použití handričky nadobro nestratili, Everlast Notebook dokonca spolupracuje aj s originálnou mobilnou aplikáciou na ich praktickú premenu do digitálnej podoby. Softvér funguje na princípe skenera, takže stačí iba namieriť kameru smartfónu na ľubovolnú stranu a aplikácia automaticky rozpozná, o akú stranu konkrétne ide a do akej cloudovej služby (Dropbox, Box, Drive a i.) má nadobudnuté dáta odoslať cez pripojenie k internetu. Na rozpoznávanie slúži ako QR kód, tak i jeden zo siedmich symbolov.

Odstránenie nášho diela môžeme zrealizovať iba vtedy, ak píšeme prostredníctvom pera Frixion so špeciálnym atramentom, ktoré bude dodávané popri zošite. Ako možno vidieť na populárnom webe Kickstarter, existuje hneď niekoľko rôznych balíčkov, kde už konkrétny výber záleží iba od požiadaviek zákazníka. Niektorý obsahuje iba jedno pero a jeden zošit, niektorý zase až 50 kúskov z každého, avšak za oveľa výhodnejšiu cenu.

Everlast Notebook dokázal za pár týždňov od spustenia projektu na spomínanom crowdfunding webe nadobudnúť cez neuveriteľných 760-tisíc dolárov, čo je oproti pôvodným 26-tisíc podstatne viac. Do konca navyše zostáva cez 10 dní, čiže k uvedenej sume ešte niečo menšie určite pribudne. Základný balíček vyjde podporovateľov vrátane pošty na Slovensko niečo cez 45 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia