Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 9:58
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Na Messenger príde funkcia známa z Pokecu a spolu s ňou aj videohovory pre skupinu viacerých ľudí

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Konečne niečo užitočné v záplave nepotrebných hlúpostí. Už zostáva počkať na spustenie noviniek v našom regióne.

Aplikáciu s názvom Messenger nájdeme snáď v každom smartfóne, vďaka čomu môžeme jednoducho a rýchlo komunikovať s rôznymi priateľmi. Väčšinou sa jedná o textové správy obohatené o desiatky, ba stovky nálepiek, emotikonov, gifov, obrázkov, krátkych videí a podobne, ale spôsobov, akými sa dá komunikovať, je viacej. Medzi najznámejšie patrí už spomenuté textové písanie, avšak k dispozícii máme napríklad aj tradičné hovory na telefónoch či videohovory. Posledný spomenutý spôsob je najtypickejší snáď pre svetoznámy Skype, no aj Messenger sa snaží ísť s dobou, a preto zaviedol novú vymoženosť. Áno, videohovory je možné na modrej sociálnej sieti uskutočniť už dlho, no do terajších dní sa nedali založiť skupinové videohovory s viacerými ľuďmi naraz, ale iba s jedným človekom.

Na Messenger príde funkcia známa z Pokecu a spolu s ňou aj videohovory pre skupinu viacerých ľudí
Zdroj: Facebook

Spočiatku budeme môcť viesť konverzáciu so šiestimi účastníkmi konverzácie naraz. Hneď ale musíme upozorniť na fakt, že nová funkcia je momentálne dostupná iba na zariadeniach iPhone, každopádne na Androidy príde rad už v najbližšej dobe. Ako spojazdniť videohovor? Jednoducho, klasicky - ťuknete na ikonku telefónu v hornej časti četového okienka. Práve týmto krokom Messenger prevýšil aj známeho konkurenta s názvom WhatsApp, pretože tam sa doposiaľ dajú viesť videohovory len medzi dvoma ľuďmi.

Na Messenger príde funkcia známa z Pokecu a spolu s ňou aj videohovory pre skupinu viacerých ľudí
Zdroj: Facebook

Máme ale pre vás ešte jednu informáciu, o ktorej veľa ľudí ani len netuší. Messenger sa akoby inšpiroval slovenským Pokecom. Samozrejme to teraz nemyslíme doslova, ale jeho ďalšia novinka sa veľmi podobá na známu vymoženosť zo spomenutej slovenskej sociálnej siete. Veľa z vás určite mala na Pokeci profil. Pamätáte si ešte miestnosti? Messenger Rooms je niečo podobné a prinesú možnosť, ako komunikovať s cudzími ľuďmi o určitých témach (šport, politika, záujmy, fotografovanie, škola, technológie, cestovanie, ubytovanie a kadečo iné). Ako používateľ aplikácie budete mať možnosť vytvoriť určitú miestnosť (čím sa stanete jej administrátorom, resp. správcom) a budete do nej môcť pozývať ľudí, schvaľovať ich členstvo a ak vás naštvú, kľudne ich budete môcť aj vyhodiť preč.

Na Messenger príde funkcia známa z Pokecu a spolu s ňou aj videohovory pre skupinu viacerých ľudí
Zdroj: Facebook

Každá miestnosť bude mať na začiatok kapacitu do 250 členov a budú sa rozdeľovať na dve základné skupiny - súkromné a verejné. Momentálne je ale všetko vo fáze testovania v dvoch krajinách, a to v Kanade a Austrálii. Kedy sa novej funkcie dočkáme my nevedno, no určite to bude v najbližšom období.

Domov
Zdieľať
Diskusia