Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2016, 16:55
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ryan Gosling poľuje na Ricka Deckarda v podaní Harrisona Forda v úžasnom traileri pre pokračovanie kultového Blade Runnera

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

Dosiahne sequel od režiséra snímok ako Arrival či Sicario na kvality slávneho predchodcu? Debutové zábery vám napovedia.

O chystanom pokračovaní dnes už kultovej sci-fi klasiky s názvom Blade Runner, ktoré si vzal na starosť nesmierne talentovaný Denis Villeneuve, už všetci fanúšikovia určite veľmi dobre vedia. Ako je však pri tvorbe kanadského filmára známe, aj očakávaná snímka Blade Runner 2049 bola veľmi dlho zahalená poriadnym rúškom tajomstva a my sme tak mali k dispozícii iba tie najmenšie omrvinky. Mnohých z vás ale dozaista poteší skutočnosť, že dnes je tomu definitívny koniec. Svetlo sveta totiž neuzrela iba oficiálna synopsa filmu, ale dokonca aj debutový teaser s vôbec prvými zábermi. Aj napriek tomu, že neprezradí takmer nič, okamžite vás pohltí tým krásne povedomím neo-noirovým „smradom“, ktorý je pre prvého Blade Runnera tak typický. Koniec koncov, posúďte sami.

Príbeh sa bude odohrávať tridsať rokov po udalostiach z prvého filmu, pričom nám predstaví nového Blade Runnera a zároveň aj dôstojníka LAPD (Los Angeles Police Department) menom K (Ryan Gosling - The Nice Guys, Drive, The Notebook), ktorému sa podarí odhaliť jedno dlho ukrývané tajomstvo. Tajomstvo s potenciálom uvrhnúť do chaosu všetko to, čo zo spoločnosti ešte ostalo. Objav ústredného hrdinu ho tak následne donúti k snahe vypátrať Ricka Deckarda (Harrison Ford - Star Wars, Indiana Jones, Blade Runner), bývalého Blade Runnera, ktorý bol posledné tri dekády nezvestný.

Ako hovoria staršie informácie, ikonickej postavy v podaní Harrisona Forda by sme sa síce mali dočkať až niekedy v priebehu tretieho aktu, pôjde však o veľmi kľúčový okamih. Gosling totiž prezradil, že štáb dlhú dobu natáčal bez Forda, ktorý sa ku zvyšku pridal až niekedy v závere. No na strane druhej, je celkom možné, že Harrison iba zbúchal všetky svoje scény naraz a tie sa vo fáze postprodukcie jednoducho rozmiestnia rovnomerne po celom filme. Nuž, ako to nakoniec bude, to sa s najväčšou pravdepodobnosťou dozvieme až budúci rok v kine.

Zľava: Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford a Ryan Gosling

Ryan Gosling poľuje na Ricka Deckarda v podaní Harrisona Forda v úžasnom traileri pre pokračovanie kultového Blade Runnera
Zdroj: Stephen Vaughan/Warner Bros.

Režíruje už vyššie spomínaný Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners), Hampton Fancher (Blade Runner) spolu s Michaelom Greenom (animák Green Lantern: Emerald Knights) sa postarali o scenár, ktorý vychádza z nápadu Fanchera a Ridleyho Scotta, za kameru sa postavil skvelý Roger Deakins (neuveriteľných 13 nominácií na Oscara) a hudobnú zložku doplní famózny Islanďan Jóhann Jóhannsson. Čo sa samotného hereckého obsadenia týka, tak okrem zmieneného Forda a Goslinga sa vo filme sa objaví napríklad aj Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Dave Bautista, Barkhad Abdi, Hiam Abbass či David Dastmalchian. Celý projekt je navyše pod produkčným dohľadom tvorcu originálu z roku 1982. Premiéra v slovenských a českých kinách je naplánovaná na 5. októbra 2017 a všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že sa naozaj máme na čo tešiť. Ako sa Blade Runner 2049 zatiaľ pozdáva vám? Rozhodne sa s nami podeľte o vaše dojmy v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia