Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. decembra 2016, 17:58
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aká je budúcnosť Transformerov, prečo bojuje Optimus Prime proti Autobotom a kedy uvidíme samostatný film o Bumblebeem?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý trailer pre Transformers: The Last Knight predostrel mnoho otázok, pričom na niektoré z nich máme aj odpovede.

Budúcnosti ságy Transformers sme sa už v minulosti párkrát venovali. Všetky Cinematic Universes jednoducho potrebujú sem-tam updatnúť a výnimkou nie je ani svet Paramountu. Všetci vieme, že sa už pomaly dostávame do bodu, kedy uvidíme Transformers snímku každý rok, málokto však vie, aké sú skutočné plány a čo nás čaká. Najprv si však poďme posvietiť na piaty diel. Naviaže sa na Optimov výlet do šíreho vesmíru a Bay nám pravdepodobne ukáže hneď tri časové úseky. Artušovské obdobie, možný pád Hitlera a v neposlednom rade súčasnosť, respektíve blízka budúcnosť. Potvrdený je aj návrat Dinobota Grimlocka. Tentoraz odhalí aj svoj charakter, nepôjde tak len o rozprávajúci kus šrotu (vraj). 


Collider dal dokopy pár informácií z navštívenia natáčania, niektorým nasledovné informácie môžu pripadať ako drobné spoilery:

  • Snímka sa odohráva pár rokov po udalostiach Age of Extinction
  • Film odhalí minulosť robotov i to, ako boli zrodení (k tomu sa ešte dostaneme nižšie)
  • Máte radi Baby Groota? Pripravte sa na baby T-Rexa, ktorý sa práve učí šľahať oheň. Pravdepodobne bude veľmi zlatý a určite sa objaví v ďalších traileroch
  • Dinoboti zohrajú väčšiu rolu
  • Dočkáme sa aj podvodného Transformera, pravdepodobne sa bude meniť na ponorku
  • Okrem histórie robotov ako takých nám Bay a spol. vysvetlia, ako to bolo s rodom Primeov
  • Ľudia sa postupne uvedomujú a začínajú loviť robotov. Je pritom jedno, či ide o Autobotov alebo Decepticonov. Už sa viac nemôžu prihliadať na to, ako im roboti demolujú planétu
  • Josh Duhamel a jeho kapitán Lennox už nepracuje pre armádu USA. Pravdepodobne už má robotov tiež plné zuby

Bohužiaľ, viac konkrétnych a oficiálnych informácií o deji nemáme. Azda len to, čo sa dá vyčítať z traileru. Viac informácií o The Last Knight nájdete tu. Priame pokračovanie Age of Extinction dorazí do kín 26. 6. 2017. Režíruje Michael Bay podľa scenára od Arta Marcuma, Matta Hollowaya (Iron Man) a Kena Nolana. Sám Bay zažartoval, že posledný akt päťky je skutočné bláznovstvo a spočiatku ani nevedel, ako to má natočiť (a to už prosím pekne natočil iné frajeriny). 


Nasledovať bude TF 6 (8. júna 2018), no a o rok neskôr (28. júna 2019) dorazí Transformers 7 (takže si to Bay natočiť všetko jednoducho nestihne). Hovorí sa aj o tom, že 6. diel bude v skutočnosti spin-off o Bumblebeem, o ktorom sa dávnejšie dosť nahlas špekulovalo. Paramount by tak okopíroval model Disney, ktoré vydáva každé dva roky epizódy Star Wars, pričom medzi nimi budú prichádzať spin-offy. Nepoznáme žiadne detaily, ako príbehové, tak ani to, kto sa postará o scenár či réžiu. Dôležité je, že Transformeri nám už asi nikdy nedajú pokoj a Super Bowly sa už bez tejto ságy nezaobídu. Tento prepojený filmový svet sa plánuje už dlhé mesiace, ak nie pomaly aj rok-dva. Šéfovať by mu mal Akiva Goldsman (Ja legenda, A Beautiful Mind, ale aj režijný debut - prepadák, Winter’s Tale). Údajne nenapíše ani jeden scenár, no postará sa o to, aby ich napísali tí správni ľudia. V spolupráci s Michaelom Bayom teda dohliadnu na každý jeden projekt. 

Aká je budúcnosť Transformerov, prečo bojuje Optimus Prime proti Autobotom a kedy uvidíme samostatný film o Bumblebeem?
Zdroj: Paramount

Naše pracovné miesto je upravené tak, aby na nás všetkých vplýval silný vplyv histórie celej série. Pozeráme sa na všetky tie hračky, seriály, predajné predmety....všetko, čo by nám pomohlo vytvoriť mytologickú časovú os. Po dôkladnom nasýtení atmosférou môžu scenáristi vymyslieť nie jeden, ale hneď niekoľko filmov, ktoré rozvinú naše univerzum... Poznáme veľa dobrých writers room, napríklad tá, čo má pod kontrolou Monsters od Universalu, Star Wars, či v neposlednom rade Marvel. Od všetkých týchto skupín sa snažíme žobrať, požičať či ukradnúť to najlepšie a následne zhromaždiť šikovných ľudí, ktorých by bavilo rozširovať našu značku.“,  povedal v rozhovore s internetovým magazínom deadline samotný šéf scenáristickej skupinky Akiva Goldsman.

Okrem neho tvoria Transformers writers room aj nasledovní scenáristi: Zak Penn (The Incredible Hulk), Jeff Pinker (Lost), Art Marcum a Matt Holloway (Iron Man), Robert Kirkman (The Walking Dead), Andrew Barrerand, Gabriel Ferrari (Ant-Man), Ken Nolan (Black Hawk Down), Christina Hodson (Shut In), Lindsey Beer(ktoré boli obe vybrané Stevenom Spielbergom, Michaelom Bayom a samotným Paramountom ako prvé ženské spisovateľky podieľajúce sa na vytváraní Transformers univerza) a Steven S. DeKnight (Daredevil). Práve posledne menovaný poznamenal: „Strávili sme dva a pol týždňa v najlepšej writers room, akú som kedy v živote videl. Nemôžem síce povedať, čo sme vymysleli, ale môžem povedať, že je to vzrušujúce....Najúžasnejšia skúsenosť bola, keď sa v miestnosti objavil Steven Spielberg a všetci sme sedeli, počúvali a debatovali o rôznych nápadoch, na ktorých sme pracovali.“

(Zľava - Akiva Goldsman, Robert Kirkman, Ken Nolan, Zak Penn)

Aká je budúcnosť Transformerov, prečo bojuje Optimus Prime proti Autobotom a kedy uvidíme samostatný film o Bumblebeem?
Zdroj: Paramount
 

Budúce leto teda dorazí The Last Knight, pričom sa očakáva, že prvý spin-off hneď rok na to. A celkom reálne by sa mohol zameriavať na Bumblebeeho. Michael Bay má v hlave nápad zahŕňajúci zábavný a skvelý príbeh pre obľúbené žlté Camaro, bohužiaľ, je R-kové. Hasbro nikdy nedovolí, aby sa ich vlajková loď zakázala púšťa deťom. Takže sa s touto ideou rovno môžeme rozlúčiť. 

Podstatné je, že jeden z tvorcov potvrdil fámy o možnom cestovaní v čase. Lepšie povedané, môžeme sa dočkať príbehov z minulosti. Predstavte si Osmanskú ríšu či Caesarov Rím a v nich Transformerov. Aj tento variant je viac než možný. Informácie o ďalších počinoch sa prevažne nelíšia, každý z producentov a screenwriterov tvrdí to isté. Behom tých pár rokov dokázali vytvoriť ideu o ďalších príbehoch, pričom z mytológie prebrali najdôležitejšie aspekty o živote a udalostiach robotov, takže nápadov majú dosť na pár ďalších rokov. Nebude to už len o nekonečných pokračovaniach. Skutočne sa začnú dejové linky rozdeľovať, jednotlivé udalosti a naše poznatky o nich prehlbovať, no a nakoniec to "ukončí" nejaká tá 4. trilógia. Nakoniec, príbehy pre 7. a 8. diel sú už vymyslené, čaká sa len na reakcie fanúšikov a divákov pre The Last Knight všade po svete, aby sa tak mohli prispôsobiť jednotlivé pasáže. Scenár pre 6. diel by sa tak mal dokončiť už do konca budúceho roka s tým, že pár mesiacov po tom bude hotový aj posledný. V tom čase už budeme vedieť, aké ďalšie spin-offy uvidíme a kedy sa dočkáme ďalších dielov klopkajúcich na číslovku 10. 

Aká je budúcnosť Transformerov, prečo bojuje Optimus Prime proti Autobotom a kedy uvidíme samostatný film o Bumblebeem?
Zdroj: Paramount

Okrem týchto spin-offov uvidíme ešte jeden projekt. Animák Cybertron by mal odhadliť tajomstvá planéty Transformerov a zobraziť priebeh vojny medzi autobotmi a decepticonmi. Napíšu ho scenáristi Ant-Mana, a teda Andrew Barrer a Gabriel Ferrari. Viac informácií zatiaľ nemáme. 

Čo sa týka ďalších celovečerných dielov, je možné, že sa už čoskoro dočkáme megazáporáka Unicrona, ktorý ničí celé planéty a svety. Jeho brat Primus vytvoril Cybertron z AllSpark (úprimne, netuším, či ide o rovnaký artefakt ako vo filmoch) a zároveň tak vnúkol "dušu" všetkým robotom. Niektorí sa však proti nemu otočili chrbtom a začali sa teda formovať dve frakcie. Na ďalšie konkrétne informácie si jednoducho budeme musieť počkať. Viac nám napovie aj samotný piaty diel v sérii. 

Aká je budúcnosť Transformerov, prečo bojuje Optimus Prime proti Autobotom a kedy uvidíme samostatný film o Bumblebeem?
Zdroj: Paramount
Domov
Zdieľať
Diskusia