Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2016, 11:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bill Gates investuje spolu s ďalšími známymi menami do zelenej energie. Ich fond bude tvoriť miliarda dolárov

TECH BILL GATES
Uložiť Uložené

Boj s klimatickými zmenami začína naberať reálne kontúry.

Koncom minulého roka sme sa na rozhovoroch o klimatických zmenách, ktoré prebiehali vo Francúzsku, dozvedeli, že zakladateľ bývalého softvérového giganta Microsoft nechce nechať nič na náhodu, a preto založí fond pozostávajúci z niekoľkých známych miliardárov z celého sveta. Nemalé investície mali byť zamerané na spoločnosti zaoberajúce sa výrobou a uchovávaním zelenej energie, aby im pomohli s inováciami a urýchlili tak prísun ich technológie medzi koncových spotrebiteľov, čo v konečnom dôsledku prispeje k obmedzeniu zastaralých technologických riešení fungujúcich prostredníctvom spaľovania fosílnych palív. A ako dnes už vieme, Bill Gates nezostal iba pri prázdnych slovách. 

Fond Breakthrough Energy nakŕmia finančnými zdrojmi v hodnote viac ako jednej miliardy amerických dolárov, čo rozkúskujú na 20 rokov, a medzi niekoľkými desiatkami investorov figuruje aj také meno ako Jack Ma, zakladateľ a zároveň výkonný predseda Alibaba Group, ktorá stojí za jedným z najväčších globálnych e-shopov na svete. "Keď začne reč o energii, ľudia hovoria, že nedokážete zarábať peniaze, spĺňať požiadavky a zároveň neohrozovať životné prostredie. My to však nielen, že môžeme, ale aj by sme to mali dokázať."

Domov
Zdieľať
Diskusia