Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2016, 17:46
Čas čítania 0:00
Marek R.

Točia videá a zarábajú ročne milióny. Týchto 10 mien kraľovalo svetovej YouTube scéne v roku 2016

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Naozaj šialené sumy.

Ako inde vo svete, tak aj u nás na Slovensku ľudia čoraz menej zapínajú televíziu, keďže program v nej stojí veľakrát za hov nič a ak sa chcú zabaviť, vyhľadávajú rôzne alternatívy. Seriály ako Fargo, Westworld či True Detective si vieme pozrieť na rôznych steamovacích stránkach, potom tu máme Netflix s ich Stranger Things alebo Daredevilom, no nájdu sa aj milióny ľudí, ktorí zábavu vyhľadávajú na YouTube, kde je toho naozaj požehnane. Hoci majú tí dospelejší ľudia na celú túto YouTube scénu skôr negatívny postoj, treba uznať, že aj za točením kvalitných videí je kopa práce a pri obrovskej konkurencii je náročné sa presadiť. Tým, ktorým sa to podarilo, sa teraz výborne nažíva, keďže točenie videí im prinieslo na konto milióny eur, a tak sa teda pozrieme na 10 mien, ktoré sú na tom najlepšie za tento kalendárny rok. A sumy sú to naozaj šialené.

10./9. - Rhett a Link/Colleen Balinger - 5 miliónov dolárov

To, čo som očakával, sa aj potvrdilo a už pri spoločnom deviatom mieste nemám absolútne poňatia, čo vlastne títo ľudia robia. Rhett a Link, ako už z názvu vyplýva, je dvojica mužov, ktorá sa môže pochváliť viac ako 11 miliónmi odoberateľmi. Ich kanál nesie názov Good Mythical Morning a táto dvojka sa snaží rozosmievať svojich fanúšikov. Rhett a Link sa poznajú už od základnej školy, už vtedy medzi nimi fungovala výborná chémia a drží to tak doteraz. Okrem toho nájdete u nich aj nejaké tie klasické výzvy, ako napríklad s najpálivejšou čili papričkou. 

5 miliónov dolárov a viac ako 7 miliónov subscriberov má Colleen Balinger. Jej kanál nesie názov Miranda Sings a je vám jasné, čo by ste na ňom asi našli. Žiadne krásne spevy ale nečakajte, ide totiž len o paródiu a celkom vydarenú. 

8./7. - German Garmendia/Markiplier - 5 a pol milióna dolárov

Viac ako 30 miliónov odoberateľov. Takým úctyhodným číslom sa môže pochváliť German Garmendia, ktorý je vôbec najsledovanejším človek na YouTube, ktorý produkuje v španielskom jazyku a určite patrí aj k najpopulárnejším tvorcom vo svete. Rodák z Čile je dokonca najmladším človekom v tomto zozname a okrem komédie nájdete na jeho kanáli aj jeho kapelu Ancud.

V zozname ste určite čakali aj nejakých letsplayerov a dočkali ste sa už na delenom siedmom mieste. Nájdeme tu totiž Markipliera s viac ako 15 miliónmi odoberateľmi. Na jeho videá som už párkrát narazil, typický je jeho výrazný hlas a je známy aj svojou charitatívnou činnosťou. Okrem toho by rád prerazil aj v hudbe či herectve, no aj keby mu to náhodou nevyšlo, smútiť nemusí.

6./5. - Rosanna Pansino/Tyler Oakley - 6 miliónov dolárov

Opäť tu máme delené miesto a obaja zúčastnení si tento rok polepšili o 6 miliónov dolárov vďaka ich tvorbe. Rosanna Pansino má na konte viac ako 7 miliónov subscriberov a ak radi maškrtíte, mali by ste ju začať sledovať aj vy. Jej výtvory, ktoré sú už z pohľadu poriadne chutné, sú navyše aj inšpirované videohrami, filmami či seriálmi.

Tyler Oakley s viac ako 8 miliónmi odoberateľmi sa v top desiatke ocitol po prvýkrát a môže za to jeho zmluva s Ellen DeGeneres, vďaka ktorej vysiela svoju vlastnú digitálnu talk show. V nej sa ocitla napríklad aj Michelle Obama a okrem toho je známy aj svojou podporou LGBT komunity.

4. SMOSH - 7 miliónov dolárov

Viac ako 22 miliónov odoberateľov, takým číslom sa môže pochváliť dvojica Ian Andrew Hecox a Daniel Anthony Padil, 29-roční muži známy pod názvom SMOSH. Títo dvaja páni sú komediálne duo a skutoční veteráni YouTube. Sú dôkazom, že poctivá práca prináša plody, keď na YouTube sú takmer od jeho vzniku, čiže viac ako 11 rokov a postupne tak budovali svoje meno a značku. Dokonca sú aj prvými YouTubermi, ktorí sa ocitli v múzeu voskových figurín Madame Tussauds. 

3. Lily Singh - 7 a pol milióna dolárov

Miesto v top trojke sa ušlo Lily Singh s viac ako 10 miliónmi subscriberov. Lily sa vydala na dráhu YouTube tvorby v čase, keď trpela depresiami a práve tvorba videí jej pomáhala zvládať tieto náročné momenty. Postupne sa tak vzdala plánu stať sa advokátkou a zostala pri tvorbe videí, ktoré jej priniesli milióny fanúšikov a obrovskú popularitu.

2. Roman Atwood - 8 miliónov dolárov

Známe meno, ktorého virálne videá sa často zdieľali jedna radosť aj na Facebooku a ak aj vás YouTube scéna úplne obchádza, pravdepodobne ste toto meno aspoň počuli. Roman s viac ako 10 miliónmi odoberateľmi je najpopulárnejším prankerom vôbec a aj keď to dakedy naozaj preženie (predstieranie, že zabil svojho syna pred manželkou), stále sa nájdu pranky, ktoré dokážu pobaviť. Okrem toho sa aj spojil s Vitalym a Dennisom Roadym pri spoločnom filmovom počine Natural Born Pranksters.

1. Felix Kjellberg - 15 miliónov dolárov

Meno, ktoré všetci čakali a pri pohľade na rozdiel v zárobkoch medzi druhým a prvým miestom je jasné, že Felix a.k.a. PewDiePie je absolútnym kráľom YouTube scény, ktorý sa blíži už k neskutočným 50 miliónom odoberateľom. Felix je známy svojím typickým zmyslom pre humor, vtipnými letsplaymi či rôznymi výzvami a celkovo je na jeho channeli toho požehnane, vrátane blogov. Svoj subscribe som mu dal riadne dávno už len z princípu, že je najúspešnejší a musím uznať, že za ten čas sa našlo mnoho videí, ktoré ma dokázali zabaviť. A svojím humorom očaril aj krásnu Talianku Marziu, s ktorou už nejaký ten piatok tvorí šťastný pár.

Anketa:
Máš aj ty na YouTube svojich obľúbencov, ktorých tvorbu rád pozeráš?
Áno
Nie
Áno
68 %
1197 Hlasov
Nie
32 %
568 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia