Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2016, 15:52
Čas čítania 0:00
Simon K.

Pytliak a rozzúrený medveď alebo akčné doručovanie pizze. Interaktívne kampane bavia ľudí a reklama nemusí byť iba nudná a otrepaná

ZAUJÍMAVOSTI MARKETING
Uložiť Uložené

Nie je reklama ako reklama. Čo tak byť súčasťou deja alebo ho úplne zmeniť? Interaktivita je niečo, čo ľudí baví a marketéri si to uvedomujú. Tento článok je sponzorovaný obsah.

Ak je reklama nudná, tak ju vypneme, prepneme, zavrieme oči, ignorujeme ju, alebo pretrpíme a popri tom si trošku zanadávame. Keď nás však obyčajná reklama dokáže pobaviť, celá situácia sa razom mení. A keď dokážeme byť súčasťou reklamy, vieme ovplyvniť dej, alebo sa iným spôsobom interaktívne zabaviť? Výhra! Nielen pre človeka, ale aj pre spoločnosť, ktorá takúto kampaň má. Razom stúpne povedomie o značke, mnohí s ňou začnú sympatizovať, zvýši sa buzz a v konečnom dôsledku aj predaje. Jednoducho výhra pre obe strany. Pozrime sa tak na niekoľko takýchto kampaní, ktoré stoja za zmienku.

Keď reklama na ničím zvláštne bielidlo má vyše 22 miliónov prezretí

Efektívne spropagovať obyčajné bielidlo nie je vôbec jednoduché. Veď viete, vetička "korekčný lak na báze vody, bez zápachu, ktorý slúži na veľmi rýchle prepisovanie a má veľmi dobrú kryciu schopnosť" ťa asi moc nezaujme. Tipp-Ex však zaujal. Totiž 1 milión prezretí videa počas prvých 36 hodín je dosť solídne, nehovoriac o zvýšení predaja produktu o 30%. Podarilo sa im to interaktívnou reklamou, kde ste mohli zmeniť to, čo sa udeje v príbehu o lovcovi a rozzúrenom medveďovi. Teda... rozzúrenom. Ak ste zadali, že si s ním lovec zahrá futbal alebo budú piť pivo, rozzúrený rozhodne nebol. Žiaľ, teraz si to už vyskúšať nemôžeme, ale vo videu nižšie uvidíš, čo všetko sa dalo vymyslieť.

 

Otvor dvere a ocitneš sa v inej krajine

Veľmi dobrý nápad mala aj agentúra TBWA Paris, ktorá si pre parížsku železničnú spoločnosť SNCF pripravila skvelú kampaň! V tej chceli povedať, aké super je cestovanie po európskych mestách. Jednoducho sa zrazu v Paríži na ulici objavili dvere. Ale nie tak obyčajné. Po ich otvorení si sa ocitol v inej krajine. Interaktívne dvere premostili 2 európske mestá a vďaka LED obrazovke zrazu nastalo niečo, čo nepochybne vyčarovalo úsmev na tvári každému jednému odvážlivcovi, ktorý dvere otvoril. 

Ovplyvni príbeh, postavy a pokojne sa aj sám staň hercom v reklame 

Lokálnu tvorbu takisto netreba podceňovať, práve naopak! Aj u nás sa robia skvelé a netradičné reklamy a keďže idú Vianoce, spomeňme FunFón. V ich reklame sa bude snažiť jedinečný Pišta vyberať hercov do funfónovskej vianočnej reklamy cez online kasting, ktorý bude prebiehať prostredníctvom „livestreamingu“ na Facebooku. Okrem tvorby scenára príbehu, jeho zasadenia do „lokácie“, hlasovania za najlepšie kostýmy či za obsadenie postavičiek z Pištovho komparzu si v reklame môžu Funfónisti dokonca teda aj sami zahrať. Navyše takýto živý prenos s animovanou postavičkou sa uskutoční na Slovensku po prvýkrát, takže vedz, že aj u nás sa vedia vymyslieť zábavné a interaktívne kampane. Posledné kolo kastingov bude v stredu 30.11.2016 o 19 hod. na facebookovom profile FunFónu.

Pytliak a rozzúrený medveď alebo akčné doručovanie pizze. Interaktívne kampane bavia ľudí a reklama nemusí byť iba nudná a otrepaná
Zdroj: www.facebook.com
 

Doručí Steve pizzu alebo ho zabijú zombíci? Je to na tebe.

Reklama na pizzu sa dá poňať takisto trošku inak. Väčšinou nám pri nich tečú sliny a finálny slow-mo naťahujúceho syra nás vždy dostane. Novozélandský reťazec Hell Pizza to však vymyslel po svojom. V interaktívnom videu si mal za úlohu pomôcť Steveovi doručiť pizzu cez mesto bez toho, aby ho zabili zombíci. Vyše 12 miliónov prezretí, respektíve zapojení sa do príbehu hovorí za všetko. A že čo z toho? Nuž, zvýšenie objednávok o 43% nie je vôbec zlé, čo povieš? Navyše väčšina objednávok bola od úplne nových zákazníkov.

 

Pozeráš sa na film? Hráš hru? Tak nejak oboje!

Aj v G-Shock boli kreatívni a pri zombíkoch ešte chvíľu zostaneme. V tomto prípade ide o interaktívne prvky zasadené do hry, v ktorej máte za úlohu pomôcť mužovi prežiť. Ten bol napadnutý zombíkmi a má iba 5 minút (na G-Shock hodinkách) na to, aby sa zameral na rôzne úlohy predtým, než ho pohltí strata pamäte, čiže prvý symptóm nákazy. Určite nielen tá skvelá hudba a atmosféra pomohli tomu, že hra má viac ako 3 milióny prezretí. Zahráš si ju na tomto odkaze.

Pytliak a rozzúrený medveď alebo akčné doručovanie pizze. Interaktívne kampane bavia ľudí a reklama nemusí byť iba nudná a otrepaná
Zdroj: hypebeast.com
Domov
Zdieľať
Diskusia