Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2016, 9:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Denzel Washington si v traileri pre drámu Fences ide po tretieho Oscara

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Smetiar, ktorý živí svoju rodinu, no pripisuje si až príliš veľa zásluh.

Denzel Washington si už po tretíkrát sadol na režisérsku stoličku, tentoraz v americko-kanadskej snímke Fences. Natáčanie sa spustilo začiatkom tohto roka a Paramount avizoval premiéru už na 25. december. Tvorcovia sa s dátumom celkom poponáhľali, ale žiaden strach, nepôjde o film s vianočnou tematikou.

Fences je pôvodne rovnomenná divadelná hra napísaná Augustom Wilsonom. Premiéru mala pred 33 rokmi. Už vtedy, hneď po tom, ako získal Wilson za svoje dielo Pulitzerovu cenu v roku 1987, bol zámer námet sfilmovať. Nestalo sa tak, pretože Wilson trval na tom, že režisér musí byť afroameričan. Bojoval za to až do svojej smrti a momentálne určite odpočíva v pokoji, lebo na režisérskej stoličke tróni geniálny Denzel Washington. Navyše stvárnil aj hlavnú postavu Troya, smetiara v 50. rokoch v Pittsburgu, ktorý bol svojho času veľká basketbalová hviezda. Spolu s Danzelom vo filme uvidíme aj Violu Davis ako Troyovu manželku Rose či Russella Hornsbyho a Mykelti Williamson. Aj keď snímka ešte neuzrela svetlo sveta, je jasné, že na udeľovaní cien akadémie zamieša karty. Nižšie sa môžete pozrieť na druhý trailer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia