Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2016, 16:39
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chlapíkovi bez ucha rastie nové priamo na ruke. Šikovný čínsky chirurg ho neskôr plánuje premiestniť na hlavu

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Efektívna, no mierne nechutná metóda.

Poslednú dobu sme mohli počuť o viacerých dôležitých pokrokoch v oblasti medicíny, k čomu nepochybne prispeli aj technologické inovácie, ktoré lekárom poskytujú čoraz väčšiu paletu možností. Reč tu však tentokrát nebude o úžasných 3D tlačiarniach a podobných výdobytkov digitálnej éry, ale o šikovnom chirurgovi z Číny a jeho husárskom kúsku, v rámci ktorého chce čerstvo "vypestované" ucho transplantovať na miesto, kde bolo to pôvodné. Pacient ho kvôli nehode stratil, no a keďže podľa jeho slov žije neúplný život, rozhodol sa, že skúsi všetko, čo mu pomôže byť opäť fyzicky kompletným.

Ako tvrdia čínske média, odborník zvolil priekopnícku lekársku metódu, kde najskôr odobral malú časť chrupavky z tela pacienta a tú potom použil na vytvorenie nového ucha, ktoré pacientovi rástlo priamo na ruke. Samotná transplantácia orgánu má nastať zhruba o dva mesiace. Doktor Guo Shuzhong má za sebou dokonca už aj úspešnú transplantáciu tváre. Tú ako prvý v Číne uskutočnil ešte v roku 2006, píše web China Daily.

Domov
Zdieľať
Diskusia