Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2016, 18:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Päťdesiat odtieňov temnoty bude film plný tvrdého sexu a násilia. Snímka dostala necenzurovaný R-kový rating

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Oveľa tvrdšie zábery sexuálneho charakteru, viac násilia a vulgárností. Pripravte sa na Fifty Shades Darker.

Zatiaľ čo február 2017 bude patriť Lego Batmanovi a Johnovi Wickovi, dievčatá k tomuto mesiacu vzhliadajú z celkom odlišných dôvodov. Do kín totiž vtrhne očakávané pokračovanie masového hitu Fifty Shades of Grey alebo ak chcete Päťdesiat odtieňov sivej. Druhá časť sa bude volať Päťdesiat odtieňov temnoty (Fifty Shades Darker) a režírovať ho bude James Foley (zrežíuje aj tretiu časť, teda ak sa nič nepokazí), ktorý vystriedal Sam Taylor-Johnson. V minulosti sa postaral o skvelé epizódy seriálov House of Cards, Twin Peaks, Hannibal či Wayward Pines. Netušíme, prečo tomu znova robí soundtrack Danny Elfman, no ak sa pozrieme na jeho skladateľskú filmografiu, zistíme, že ide o hviezdu pre všetko. Na poste scenáristky vystriedal Kelly Marcel samotný manžel E. L. James, Niall Leonard. Čo je však zaujímavejšie, je najnovšia správa ohľadom ratingu. Už jednotka bola označená ako R, a teda necenzurovaná verzia nevhodná pre menej ako 18-ročných (aj vo vašom kine sa však s najväčšou pravdepodobnosťou preháňali žiaci základnej školy). Snímka síce netrhala kasové rekordy, no s ľahkosťou si na pokračovanie zarobila a nemalo teda význam zjemňovať. Aj v dvojke sa teda dočkáme násilných erotických scén, možnej brutality či vulgarizmov. Vopred už môžeme rátať s nahotou a dôvody tohto R-kového označenia pritom priamo hovoria aj o silnom erotickom obsahu. 

Kníh sa predalo celosvetovo neúrekom a zárobok prvého filmu atakoval 570 miliónov dolárov, je nám preto jasné, že sa jemne eroticky ladených filmov s charizmatickým Christianom Grayom len tak nezbavíme. V pokračovaniach sa k nám teda vráti Jamie Dornan ako príťažlivý milionár s chorobnou úchylkou a Dakota Johnson ako plachá študentka spĺňajúca jeho sny kvôli prekvitajúcej láske. Okrem nich sa dočkáme aj celebrít, ako napríklad Eric Johnson, Bella Heathcote, Luke Grimes, Eloise Mumford, Max Martini, Tyler Hoechlin, Rita Ora, Marcia Gay Harden, Robin Lee, Fay Masterson či Hugh Dancy. Premiéry sa dočkáme 17. februára 2017. Je možné, že dvojka sa podarí viac ako jednotka, čo mierne naznačoval už prvý trailer. Či však budeme nakoniec v kinosálach trpieť, alebo budeme ako smutní partneri našich polovičiek (prípadne smutní recenzenti) celkom spokojní, ukáže až čas. Ako zatiaľ Fifty Shades Darker vnímate? Tešíte sa na nadchádzajúce diely, alebo ste na ne po prvom diele zanevreli?


Päťdesiat odtieňov temnoty bude film plný tvrdého sexu a násilia. Snímka dostala necenzurovaný R-kový rating
Zdroj: Universal
Domov
Zdieľať
Diskusia