Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2016 o 10:50
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Obrovská rana pre všetkých milovníkov zábavného filmu: Uwe Boll končí!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér takých ,,peciek" ako BloodRayne alebo Alone in the Dark to vzdáva.

Majster podpriemerných adaptácií počítačových hier Uwe Boll, ktorý nám, v tom lepšom prípade, svojimi dielami neraz rozkmital bránice, v tom horšom nás zase unudil k smrti, sa nedávno nechal počuť, že s nakrúcaním nadobro končí. Pre kanadský server metronews.ca sa 51-ročný režisér vyjadril, že Rampage: President Down bol jeho posledným filmom a vystrieľal doň všetkú muníciu:

Obrovská rana pre všetkých milovníkov zábavného filmu: Uwe Boll končí!
Zdroj: Splendid Film


„Trh s nosičmi je úplne na dne, dnes už na DVD alebo Blu-ray filmoch nič nezarobíte, pretože predaj posledné tri roky klesol o viac ako 80 %. To je pravý dôvod. Skrátka si už ďalej nemôžem dovoliť nakrúcať. Nikdy som si od nikoho nepýtal na filmy peniaze, vždy som produkoval za svoje. Ak by som nenakrútil sprostosti podľa počítačových hier, nikdy by som si nemohol dovoliť urobiť film ako bol napríklad Darfur. Nepotrebujem Ferrari ani jachtu, investoval som do vlastných filmov a prišiel som o vlastné peniaze.

Aby sme neboli k Uwemu nespravodliví, okrem absolútnych nepodarkov má za sebou aj pozerateľné a celkom vydarené filmy, akým bol napríklad Assault on Wall Street s Dominicom Purcellom (Prison Break). Režisér ďalej tvrdí, že jeho snímky sú často oveľa realistickejšie ako jeho hollywoodske proťajšky a o spomínanom Assault on Wall Street povedal toto:

„Je to určite lepšie ako Wall Street 2 od Olivera Stonea. Je lepšie vyrozprávaný, lepšie napísaný, ale nemá Michaela Douglasa, nie je to Jason Bourne alebo iný sračkový film, kde si tvorcovia vymýšľajú kraviny. Moje filmy sú skutočné.”

 

Obrovská rana pre všetkých milovníkov zábavného filmu: Uwe Boll končí!
Zdroj: Phase 4 Films

Nuž, skutočne odvážne slová na adresu jedného z najrešpektovanejších hollywoodskych tvorcov posledných dekád, hoci o jeho pokračovaní Wall Street si rovnako myslíme svoje. Boll bol vždy tvrdý vo svojich vyjadreniach, no neraz dokázal, že je aj mužom činu. V roku 2006 dokonca vyzval svojich kritikov na boxerský zápas, aby ukázal, že kritizovať a zosmiešňovať jeho tvorbu nevyvolá iba pri verbálnu odozvu. Ku konfrontácii v ringu naozaj došlo, čoho dôkazom je aj video nižšie, kde prijali výzvu štyria novinári, jeden z nich mal dokonca v tom čase len 17 rokov.

Uwe si neraz vyslúžil prezývku „najhorší režisér na svete” alebo Ed Wood 21. storočia, či si však takéto tituly zaslúži, necháme na posúdenie iným. Hoci tento kontroverzný, no sebavedomý tvorca má na konte väčšinou výsledky pochybnej kvality, musí sa mu uznať, že vždy šiel do projektu naplno a bez akýchkoľvek kompromisov. A to sa samozrejme cení, aj keď v niektorých prípadoch môže byť 100 % osobný vklad skôr na škodu. Kto videl Alone in the Dark, vie.

Domov
Zdieľať
Diskusia