Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2016, 18:42
Čas čítania 0:48
johnnybravo

V Číne otvorili reštauráciu, kde ťa nakŕmia slečny oblečené ako slúžky. Návštevníci ich služby milujú

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Zvláštny koncept.

Už sme si zvykli, že mnohé ázijské kultúry obsahujú prvky, ktoré pre nás Európanov zrejme zostanú navždy nepochopené a Čína hlási ďalší prírastok do tejto kategórie. V meste Chang-čou sa objavila nová reštaurácia, kde sa ochotne nahrnuli desiatky zákazníkov, pretože by si tam len veľmi ťažko hľadal obyčajné a pre mnohých nudné čašníčky. O spokojnosť zákazníkov sa tam starajú mladé študentky prezlečené za slúžky a im to mimoriadne vyhovuje, keďže od nich môžu vyžadovať takmer všetko.

V rámci hry na pána a slúžku sa čašníčky dajú požiadať aj o to, aby zákazníkov doslova nakŕmili a aj keď ti to príde ako príliš bizarné, miestni obyvatelia to jednoducho milujú. Hľadať za tým treba vplyv japonského anime, kde sa mnohí z nich inšpirujú a potom sa nechajú ochotne rozmaznávať napríklad v takýchto reštauráciách. Čína pritom podobné slúžkovské koncepty pozná najmä z neďalekého Japonska, kde v každom väčšom meste nie je núdza o reštaurácie plné slúžiek a o pár rokov sa možno tento trend prenesie aj do Európy. Privítal by si ho?

Domov
Zdieľať
Diskusia