Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
26. septembra 2016, 19:17
Čas čítania 7:34
Čoje

Kde si dáš v Bratislave najlepší hot dog? Otestovali sme 8 prevádzok

Kde si dáš v Bratislave najlepší hot dog? Otestovali sme 8 prevádzok
Zdroj: Unsplash / call me hangry
GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Po veľkom teste burgerov prišli na rad v hlavnom meste nemenej obľúbené hot dogy.

Najprv bio o mne. Som Čoje a patrím medzi bláznov, ktorým keď donesú jedlo, ako prvé vytiahnu ajfón a začnú si ho fotiť. Ak mi chutí, dávam na FacebookInstagram. Ak nie, mažem. Čo si zásadne platím, sú všetky jedlá, ktoré postujem. A čo si zásadne neplatím, je šírenie postov, čiže v nárečí sociálnych médií som stopercentne organický. Za rok a dačo fúdblogovania som to zatiaľ dotiahol na pár tisíc followerov a najnovšie aj ponuku od Refresheru dať si na jeho účet pár bratislavských hot dogov a potom o tom napísať. 

Hot dog je matka slovenského streetfoodu, ktorý sme až donedávna robili viac než zle. Lebo uvážte: pozdĺžne narezaný rožok s pohodlne vloženým párkom zapatlaným horčicou a/alebo kečupom. Nikomu normálnemu by nenapadlo čosi také ešte viac zjednodušiť. U nás niekomu napadlo skomplikovať to špeciálnou nahriatou tyčkou určenou iba pre tento účel, na ktorú napichol rožok a do vzniknutej diery aplikoval párok s horčicou, aj keď bolo úplne jasné, že po zahryznutí v nej môže zostať iba jedno z toho.

Čiže kým si imperialisti vychutnávali svoj pohodlný dizajn, človek socialistický sa so svojím vopcháčikom hral na to, z ktorej časti rožku po zahryznutí ejakuluje horčica a ako veľmi sa ňou okydá. A keď sa mu ten párok minul - často už po dvoch tretinách rožku - čakali ho posledné sústa stlačeného suchého cesta. Párok v rožku bola vlastne taká metafora socíku: za každú cenu muselo byť všetko inak a ak aj bolo chvíľu niečo dobre, nakoniec bolo všetko aj tak zle.

Našťastie, Slovensko prestalo byť diera (v rožku) a (nielen) jeho párky prestali byť stiesnené a zastrčené. Tí podnikavejší cestovali, čosi sa naučili a nakoniec prišiel rok 2016 a po vlne pízz, kebabov, burgerov a trhaného bravčového zachvátila Bratislavu nová vlna hot dogov, pred ktoré už konečne netreba písať „americké“ a aj tak je jasné, že sú naozajstné.

Dal som si dokopy osem prevádzok, ktoré svoje hot dogy robia aspoň trochu ambiciózne. A nesúťažne jednu bonusovú, ktorá tých neambicióznych predáva asi najviac. Vybral som si vždy konkrétny hot dog, no o špeciálne zloženie ingrediencií mi šlo až v poslednom rade. Najviac zo všetkého som si všímal, ako z toho všetkého vychádza párok a rožok.

No a keďže ľudia milujú rebríčky a ja milujem čítať si oprsknutých hejterov so svojimi vlastnými rebríčkami... aj toto bude rebríček!


8. Barrock - Chilli Hot Dog (5,99 €)

Hot dog v Barrocku nie je ôsmy najlepší v Bratislave. V skutočnosti patrí medzi úplne najhoršie a jeho zaradenie medzi „ambiciózne“ berte ako môj trpký omyl, za ktorý som zaplatil nevoľnosťou a ťažkým zažívaním. Hot dog v Barrocku nezachraňuje ani fakt, že za 6 éčiek dostanete rovno dva a mäkké zemiakové čipsy k tomu. Pretože aj keby bolo tých hot dogov desať, zrejme by to neprestali byť obschnuté cigára v nevýraznom pečive rozmočenom od vodnatej salsy pravdepodobne z mrazničky. S prídavkom najbelšieho „čedaru“, aký sa vám kedy kto pokúsil pod týmto názvom podstrčiť. Bez sľubovaného „chilli con carne“, pretože som si istý, že po vybratí párkov ten zvyšok mohol pokojne zjesť vegetarián. Obsypané nepožuteľnou smaženou cibuľou. A aby toho nebolo málo, tak na jedlo, ktoré víťazi tohto rebríčka pripravia rýchlejšie než vy dočítate tento odstavec, som v Barrocku čakal 25 minút. Takmer úplne sám v celom podniku. Našťastie, naposledy.

tl;dr Fuj.

Čas návštevy: 14.9.2016, 18:00

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barrock (@barrockbratislava)


7. Sundeck - Námornícky špeciál (3,50 €)

Ani sedmička žiaľ ešte nezačne byť výberom toho najlepšieho. Tento hotdog síce nie je žiaden fail, no ani nič, za čím by ste mali merať cestu na druhý breh Dunaja. Tenká červená klobáska v mojom hot dogu bola trochu tuhá a mastná a rožok zase klasický z obchodu. Čo by nebolo vôbec zlé, keby nebol z predošlého dňa. Kari kečup príliš dominoval a bol viac kečup ako kari. Možno keby tento hot dog stál menej, vyvážilo by to jeho negatíva. Takto však logika velí sadnúť na elinu do mesta za oveľa lepším (a opäť oveľa rýchlejším, aj s cestou).

tl;dr Tu si asi dajte skôr niečo iné než hotdog.

Čas návštevy: 13.9.2016, 12:30

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sundeck (@sundeckbratislava)


6. Coney - American BBQ (5,49€)

Mám prehľad a viem, že kopec ľudí má hot dogy z Cubiconu za úplne najlepšie v Bratislave. A rýchlo dodávam, že od šiesteho miesta začína aj tento rebríček konečne počítať tie dobré. No Coney podľa mňa okrem sýtosti nie je v ničom lepší než tie, ktoré budú nasledovať. Jeho pečivo je príliš masívne a hot dog vysušuje. Párok mi príde zase trochu gumený, aj keď mu uznávam zjavný obsah kvalitného mäsa. No a zaujímavejšie namiešať by zišli aj omáčky. Tej BBQ napríklad zbytočne dominuje chuť obyčajného kečupu. Suma sumárum, Coney hot dogu možno aj hrajú do karát kvalitné ingrediencie, veľkosť a sýtosť, no dať si ho za päť päťdesiat skrátka nedáva zmysel.

tl;dr Napriek fanúšikovskej základni, bohužiaľ, zaostáva za povesťou.

Čas návštevy: 11.9.2016, 10:30

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Coney Hotdog (@coneyhotdog)


Bonus: Ikea - Hot dog (0,50 €)

A teraz niečo úplne iné! Pre istotu ešte aj celou vetou: tento zástupca je tu iba pre spestrenie a mimo oficiálny rebríček. Hot dog v IKEA je formálne tá najčistejšia esencia hot dogu. Párok v pečive s horčicou, kečupom či špeciálnou omáčkou, v množstve a pomere, aký si sami zvolíte. Samotný párok navyše vôbec nie je zlý. A k tomu tá cena... Avšak. Ikeácke pečivo sa v ústach mení na nasladnutú umelohmotnú gebuzinu a čistý grc. Práve vďaka nemu nie je tento hot dog nič viac než lacný plnič žalúdka. Iste, takto a za toľkoto to ľuďom skrátka stačí, pretože sem aj tak nikto nechodí na hot dog. A komu by aj nechutil, môže si zadarmo pridať kečupu a horčice ďaleko za hranicu vnímania chute. Boh vie, že to tak Slováci aj vo veľkom robia a hot dogy tu idú ako teplé rožky (s párkami).

tl;dr Dajte si ho zo srandy, za 50 centov vám ani nebude vadiť vypľuť to hnusné pečivo.

Čas návštevy: 11.9.2016, 14:00

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený IKEA Bratislava (@ikea_slovensko)


5. Minerva - Hot dog (1,50 €)

Hot dog z populárneho hamburgerového okienka na Michalskej tvorí sladkasté polotovarové pečivo a párok lepšieho priemeru. K nemu dostanete kyslú uhorku nadrobno, horčicu, kečup a chren. A viete čo? Hot dog z Minervy si kupujem rád a často. Nielen preto, že chren v hot dogu považujem za geniálne spestrenie (inak, tie šupy do nosa by pokojne mohol dávať aj ostrejšie). Hlavne preto, že tento chutný hot dog má v sebe presne tú streetfoodovú „economy class“ esenciu, ktorú určite musíte ochutnať aj kdesi na Manhattane v najlacnejšej verzii z pojazdného stánku na ulici. A cenu, ktorá z neho robí ideálnu voľbu pre ľudí vyhľadávajúcich nenáročnú klasiku.

tl;dr „Economy class“ s čírou esenciou hotdogu. Číslo päť, no silno odporúčam.

Čas návštevy: 14.9.2016, 13:00

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený BissBurger (@minervabissburger)


4. Satori Stage - Špeciál s čedarom (3,95 €)

Toto je prekvapivý zástupca, hipsterský coworking spot kaviarenského charakteru, v ktorom by ste čakali skôr tekvicové koláčiky a studené kiše. A ahaho, majú tu hot dogy. Mnou testovaný obsahoval tradičný viedenský párok vyššej kvality v prekvapivo odlišnom, výrazne maslovom pečive. S čedarom, kyslou uhorkou nadrobno, zaujímavo zakončený francúzskou horčicou. Aj keď hot dog pôsobí trochu mastnejšie, získal si ma šťavnatosťou a príjemne vyrovnaným zladením chutí. Mal by aj na prvú trojku, no vytlačili ho z nej lacnejší a rovnako dobrí, prípadne ešte o vlások lepší adepti.

tl;dr Prekvapenie testu. Kvalitný a šťavnatý.

Čas návštevy: 8.9.2016, 12:00

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Satori Stage (@satoristage)


Inak, super, že to čítate takto postupne a až sem. Ak vás to baví, hoďte lajk na Facebook a follow na Instagram, díkes. A k tomu, čo bude nasledovať, iba malá poznámka: neverím v najlepšie burgre a najlepšie hot dogy, pretože burger, ktorý omieľate dokola, prestane byť najlepší už len z dôvodu nudy a omieľania. Preto aj prvé, druhé a tretie miesto môžu byť úplne v pohode tri prvé miesta a vy ich môžete úplne v pohode striedať a užívať si presne tú Bratislavu s parádnou ponukou skvelých pouličných jedál, akú sme tu vždy chceli mať.

3. Moje (KC Dunaj) - London Calling (3,80 €)

Do Kácečka som chodieval pravidelne na Bánh Mi hotdog, no tesne pred týmto testom zadrelo Moje novú ponuku. Vybral som si lákavo znejúci „London Calling“. Hitovka od The Clash je nakoniec viac smotanová než modrosyrová a od špenátových listov očakávajte viac textúru než chuť, no spomínať budete najmä na slaninu a skvelý ťah s dvomi druhmi cibule, praženou aj čerstvou. No a párok a rožok? Tradičná Moje kvalita, parádny tmavočervený klacek klobáskového typu v masívnom a chrumkavom pečive. Bol som v nedeľu, no ak aj rožok nebol úplne čerstvý, nerozoznal som to. Tento hot dog je nenápadný, no zaslúžený člen top trojky, do bronzu ho ťahá v podstate hlavne najvyššia cena.

tl;dr Tradičná poctivosť Moje a výhľad z terasy ako bonus.

Čas návštevy: 18.9.2016, 17:30

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KC DUNAJ (@kcdunaj)


2. Vrožku - Chalapeňo (2,90 €)

O Fresh Markete potrebujete vedieť najmä to, že tunajšie prevádzky nemusia byť nevyhnutne zárukou kvality a kopec z nich je vlastne aj opak. Nie však Vrožku. Vždy, keď o nich postujem, robím si srandu z ich nešikovného mena, ale teraz by som si už hádam mohol dať poko... dokelu. :) Takže hot dog! Jeho pečivo je takmer praclíkovité, no stále mäkké a šťavnaté. Pripomína mi chvíľkovú kométu bratislavského pouličného gastra, rýchlo zaniknuté okienko Špéta na Nedbalovej. Párok je zreteľne kvalitný a mäsitý, takže vo svojom Vrožku (eh) ani nepotrebujete klobásku, ktorú máte na výber. Do Chalapeňo verzie dostanete (prekvapivo) jalapeňos, čedar, kukuricu, fazuľku, horčicu, červenú cibuľu a vlastnú špeciálnu omáčku s veľavravným názvom „samuraj“. Chválim najmä tú podarenú fazuľku, veď aj slávny NYC Corner si s touto ingredienciou vo svojich testovacích začiatkoch nevedel rady. Vrožku je najamerickejší z bratislavských hot dogov a v cene máte aj roztopenie čedarových hoblín „autogénom“ priamo pred vašimi očami. Tento hot dog je šťavnatý, sýty, z kvalitných surovín, s dokonale vyladenými ingredienciami a vzrušujúco chutný. A ak je vaším hlavným meradlom pomer cena-výkon (akože mojím nie je), pokojne ho považujte za víťaza testu.

tl;dr Čistá amerika, víťaz pomeru cena-výkon.

Čas návštevy: 12.9.2016, 12:30

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vrožku (alebo Filip's) (@vrozku)


1. NYC Corner - Číslo 1 (3,50 €)

NYC Corner mám rád pre ich príbeh, ktorý sledujem úplne od začiatku. Oto Kóňa bol spolumajiteľ Regal Burgeru, čo je - ak ste práve prileteli do Bratislavy z Jupitera - naša burgerová inštitúcia. Potom odtiaľ odišiel a spravil si hummusovo-falafelové okienko Frischco na Vysokej, z ktorého sa vykľul prepadák. No a potom to skúsil s hot dogmi. Na Dobrých aj Vianočných trhoch tízoval fazuľovo-neviemaké variácie, ktoré spočiatku pôsobili skôr rozpačito. Oto však dokázal robiť čosi, čo v Bratislave nevie skoro nikto - zdokonaľovať. Pretože obvyklý bratislavský postup je ohúriť a zhoršovať sa. Keď NYC Corner otvoril, bol vysoko nad úrovňou dovtedajších pokusov, no a potom tú latku zvýšil ešte niekoľkokrát. Naposledy novou „jednotkou“, ktorá zažila premiéru na tohtoročných letných festivaloch. Tradične americké, no na zakázku upečené pečivo dopĺňa výrazne korenený párok klobáskového typu, opäť od vlastného poctivého mäsiara. No silnou stránkou NYC Corner je až to, čo sa s týmto základom začne diať ďalej. Pretože dobrý hot dog sa dá síce obsypať hocičím, no len máločo dokáže dobrý hot dog aj obohatiť. Čedar, špeciálna majonéza, opražená cibuľa a poľný šalát je menej, než by zvolila konkurencia, no v čiernom stánku pri Tescu na Kamennom sa aj s týmto málom udeje hotová mágia. Hot dog, ktorý dostanete, je vypiplaná vášeň a umenie, a pokojne obstojí aj v medzinárodnej konkurencii. Preto je nielen táto „jednotka“, ale aj celý NYC Corner, pre mňa jednotka.

tl;dr Urob dačo pre bratislavské gastro a prečítaj si aspoň víťaza :)

Čas návštevy: 8.9.2016, 12:00

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NYC Corner (@nyccorner)

Tento článok bol subjektívnou recenziou autora a nešlo o platenú inzerciu. Máte akúkoľvek gastro prevádzku a chcete spolupracovať s Refresherom? Napíšte nám na [email protected], povieme vám viac!

Anketa:
Ktorý hot dog je tvoj najobľúbenejší?
Barrock
Sundeck
Coney
Ikea
Minerva
Satori Stage
Moje (KC Dunaj)
Vrožku
NYC Corner
Barrock
2 %
81 Hlasov
Sundeck
1 %
22 Hlasov
Coney
3 %
118 Hlasov
Ikea
21 %
846 Hlasov
Minerva
3 %
115 Hlasov
Satori Stage
2 %
63 Hlasov
Moje (KC Dunaj)
4 %
155 Hlasov
Vrožku
16 %
654 Hlasov
NYC Corner
48 %
1914 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia