Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 15:13
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin má tisícky strán materiálu príbehov zo sveta Game of Thrones. Dočkáme sa od HBO ďalšieho seriálu?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Je možné, že po skončení Game of Thrones uvidíme prequelový či sequelový príbeh?

George R. R. Martin pracuje na príbehoch z Westerosu celé desaťročia. Niečo mal napísané dávno predtým, než so ságou o Ohni a ľade začal a niečo bude písať aj po jej skončení. Na tohtoročných odovzdávaniach cien Emmy priznal, že za tie roky nahromadil tisícky strán materiálu, ktorý sa nedostal do kníh a ktorý môže slúžiť čoby prequel pre Game of Thrones a knihy ako také. Rýchlo dodal, že ak by sa mu do toho aj chcelo, zabralo by to veľa času, keďže stále nedokončil predposlednú knihu, tobôž tú úplne poslednú. 

V každom prípade, HBO sa s veľkou pravdepodobnosťou pustí do prequelu, sequelu či spin-offu. Nakoniec, nahradiť Game of Thrones je asi nemožné a stanica bude potrebovať niečo, čo udrží sledovanosť, bude lámať rekordy a k čomu privolá skutočných géniov v obore. Sám Benioff, jeden z dvojice showrunnerov pre seriál, povedal, že si je istý, že sa dočkáme viacerých príbehov z tohto sveta, no pre nich (Benioffa a Weissa) je to koniec. Budú si chcieť oddýchnuť, respektíve sa venovať niečomu inému. Ďalší projekt by teda zastrešili celkom iné mozgy. Nakoniec, práca na Game of Thrones je na seriálovej pôde vôbec najnáročnejšia. Nechajme teraz stranou hercov, CGI, gigantickosť produkcie a všetko okolo toho. Ak sa zameriame výhradne na showrunnerov, zistíme, že sa celý rok nezastavia. Natáčanie trvá približne 4 až 6 mesiacov, a to od leta do konca roka. Následne sa začína post-produkcia a zároveň aj príprava na ďalšiu sériu. Benioff a Weiss pri tom, ako dokončujú post-produkciu, píšu scenár pre ďalšiu sériu, a to nehovoríme o tom, že sú vždy na pľaci. Keď Game of Thrones skončí, určite si veľmi vydýchnu. 

George R. R. Martin má tisícky strán materiálu príbehov zo sveta Game of Thrones. Dočkáme sa od HBO ďalšieho seriálu?
Zdroj: HBO

A čo sa nadchádzajúcej série týka, Emilia Clarke aka Khaleesi prezradila, že na epickú bitku sa môžeme tešiť aj v 7. sérii. Keď podobné prehlásenia prišli pár mesiacov pred premiérou prvej časti 6. série, tiež sme boli obozretní, no stále sme sa tešili. A nakoniec to dopadlo neskutočne kvalitne. Takže držíme palce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia