Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2016, 13:44
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Bill Gates si neustrážil trón a majiteľ Zary Amancio Ortega je oficiálne najbohatším mužom planéty

MÓDA ZARA
Uložiť Uložené

Rebríček najbohatších ľudí je premenlivý, no Ortega útočí na vrchol už niekoľko rokov.

Svetu vládnu informačné technológie a móda. Teda aspoň podľa zoznamu najbohatších ľudí to tak vyzerá. Už niekoľko rokov sa totiž o popredné pozície delí najmä Carlos Slim, Warren Buffett, Jeff Bezos, Amancio Ortega alebo Bill Gates a vďaka rastu akcií za posledný týždeň sa tak poradie trocha zamiešalo. Ortega vlastní 59.3 percent Zary a keďže jeden z hlavných koní Inditexu si polepšil o 2.5% (čo v realite znamená necelých $1.7 miliárd) Ortegov majetok narástol na hodnotu $79.5 miliárd čím zosadil z trónu Billa Gatesa. Zakladateľ Microsoftu sa musí s majetkom vo výške $78.5 miliárd uspokojiť aj s druhou priečkou, čo by sa však v priebehu nasledujúcich týždňov mohlo ešte kľudne zmeniť. Prvé správy o zmene na vrcholných pozíciach totiž prišli už v stredu, no medzičasom si stihli obaja aktéri opäť vystriedať priečky. Vývoj akcií na trhu je totiž naozaj nevyspytateľný. Aktuálny stav môžeš sledovať na Forbes.

Okrem spomínaného úspechu však Ortega oslavoval tento rok svoje 80. narodeniny a aj keď jeho firme sa darí lepšie než kedy predtým a zo Zary sa stal v podstate najväčší predajca fast-fashion na svete, nič netrvá večne a Amancio tak musí rozmýšľať už aj nad svojim nástupcom. Tým by sa podľa všetkého mala stať jeho 31-ročná dcéra Marta, ktorá si za mlada skúsila prácu bežnej dokladačky tovaru a neskôr aj zopár vyšších pozícií, vďaka čomu má perfektnú prax a najmä tréning vo fungovaní firmy.

Marta Ortega

Bill Gates si neustrážil trón a majiteľ Zary Amancio Ortega je oficiálne najbohatším mužom planéty
Zdroj: www.revistavanityfair.es

Ortega je už niekoľko rokov najbohatším mužom Európy a takmer aj sveta, no na jeho výzore to nič nemení. Podľa dostupných informácií totiž žije pomerne skromný život, obeduje v jedálni medzi svojimi zamestnancami, na kávu chodí stále do tej istej kaviarne a dokonca sa vyhýba luxusnému oblečeniu. Najčastejšie ho tak stretneš v jednoduchej košeli alebo tričku, ktoré však prekvapivo nie sú zo Zary.

Bill Gates si neustrážil trón a majiteľ Zary Amancio Ortega je oficiálne najbohatším mužom planéty
Zdroj: www.lanuevacronica.com
 
Pre viac informácií zo sveta módy sleduj Restyler
Domov
Zdieľať
Diskusia