Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2016, 17:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Kodiaq RS? Škoda najvýkonnejšiu verziu nevylučuje a takto by mohla vyzerať!

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Známy maďarský počítačový grafik naznačil možnú podobu modelu Kodiaq RS.

Úplne nový model mladoboleslavskej automobily Škoda je na svete len pár dní, no už teraz sa špekuluje nad jeho novými verziami. Podstatou veľkolepého predstavenia 7-miestného SUV Kodiaq bolo totiž "základné" vyhotovenie s paletou štyroch agregátov pre náš trh (1.4 TSI, 2.0 TSI a dve výkonnostné verzie 2.0 TDI). Už teraz ale vieme, že škodovka do budúcnosti chystá tri nové verzie - najluxusnejšiu výbavu Laurin & Klement, ktorá bude určite spárovaná len s najsilnejšími motormi, následne to bude športovo strihnutý Sportline rovnako počítajúci len s 2-litrami, no a napokon variant Scout, ktorý by mal dostať opticky ešte mohutnejší paket určený do ťažšieho terénu. To, aké nové technologické riešenia jednotlivé vyhotovenia prinesú, je na teraz otázne, rovnako tak i to, kedy prídu. Pokiaľ ide o motory, ľudia z radov značky pripúšťajú, že skôr či neskôr sa do ponuky môže dostať ešte silnejší naftový agregát, konkrétne 2.0 BiTDI, ktorý poznáme napríklad z Passatu či nového Tiguana. 

Silnejší benzínový motor je na teraz vylúčený, samozrejme, so šesťvalcovými motormi sme sa rozlúčili na dobro už dávnejšie. Vedenie automobilky však zároveň nepovedalo posledné slovo v prípade verzie RS, ktorá podľa posledných informácií nie je vylúčená a jej príchod sa zvažuje. Predseda predstavenstva Bernhard Maier vraví, že u väčších modelov vidí potenciál verzií RS (preto sme sa nedávno dozvedeli, že verziou RS by sa mohol predsa len pýšiť aj Superb), všetko je to ale otázkou obchodnej roviny a dopytu. Aj Kodiaq by tak časom mohol pritvrdiť a dostať techniku v štýle Octavie RS, ktorá patrí medzi najpredávanejšie športové športovo ladené autá na našom trhu. Na teraz však viac nevieme, viac nám ale v uplynulých hodinách naznačil známy maďarský počítačový grafik, ktorý nám možnú podobu modelu Kodiaq RS priblížil pomocou jeho vízie. Tá vyzerá nepochybne veľmi atraktívne a do veľkej miery aj dôveryhodne, nakoľko je jasné, že ak takýto variant skutočne vznikne, ne míle vzdialený od tohto počinu určite nebude. Okrem verzie RS navyše X-Tomi naznačil aj podobu vyhotovenia Monte Carlo (červený exemplár), ktorý prináša do zovňajšku SVU-čka tradičné škodovácke prvky známe napríklad z Fabie.

Kodiaq RS? Škoda najvýkonnejšiu verziu nevylučuje a takto by mohla vyzerať!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Kodiaq RS? Škoda najvýkonnejšiu verziu nevylučuje a takto by mohla vyzerať!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia