Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2016, 16:39
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Kladivo, nôž a Gorilla Glass 5. Čo všetko vydrží hi-tech smartfón Samsung Galaxy Note7?

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Neľútostný test odolnosti.

Nedávno predstavený Android smartfón z dielne juhokórejského výrobcu nie je len jedným z prvých mobilných zariadení so skenerom dúhovky, ale aj s odolným sklom Gorilla Glass 5, ktoré má byť podľa dostupných informácií až takmer 2-násobne odolnejšie, ako predchádzajúca generácia. Ak k tomu ešte pridáme kvalitný rámik z leteckého hliníku, vznikne z toho naozaj pevná konštrukcia, ktorá má aj napriek zaoblenému displeju, čiže na fyzické poškodenie náchylnejšiemu tvaru, ambície prežiť nadštandardne tvrdšie zaobchádzanie. Teraz sa ale premiestnime z teoretickej oblasti priamo do praxe, kde na vlastné očí uvidíme, čo všetko 5,7-palcový obor Galaxy Note7 od Samsungu naozaj vydrží.

Ešte stále čerstvý test odolnosti, za ktorým stojí YouTuber XEETECHCARE, preveril Android novinku a jej fyzickú výdrž za použitia kladiva a nožíka. Pozornosť bola teda zameraná predovšetkým na prítomné dva kúsky skla Gorilla Glass 5 z prednej aj zadnej strany smartfónu. A ako túto neľahkú úlohu obstálo? Video nižšie predstavuje jasný dôkaz, že mu neublíži ani väčší predmet s poriadne ostrými hranami. Po neľútostnej interakcii s nožom nie je totiž na povrchu vidieť žiadne škrabance, ktoré by používateľovi mohli akokoľvek prekážať. A to isté platí o ochrane zadného fotoaparátu či blesku a snímača srdcového tepu (áno, rámik naokolo zostal trošku obitý). Aj keď po útoku menším kladivom fungovala dotyková vrstva displeja bez akýchkoľvek problémov, predné sklo sa nevyhlo pomerne výraznej praskline hneď vedľa Home buttonu. Po použití väčšieho kladiva vznikla prasklina i priamo v strede zobrazovacieho panelu, a nielen jedna. Neskôr dokonca prestala korektne fungovať jeho spodná časť. Komu by sa však podarilo zničiť mobilný telefón za približne 850 eur takýmto, respektíve podobným spôsobom bez toho, aby išlo o zámerné poškodenie?

Drop test zvládol Samsung Galaxy Note7 na výbornú. V tom sa podrobil pádu z výšky zhruba 1,5 metra nad zemou. Dokopy ho čakali až tri zámerné pustenia z rúk - prvé overovalo zadnú stranu, druhé bok a tretie prednú stranu prémiovej konštrukcie. Všetky skončili podľa očakávaní. Teda až na prvé, pretože tvrdý pád trošku nezvládla bočná, mierne zaoblená strana. Sklo tam popraskalo a na mieste zostalo vidieť menšie poškodenie z interakcie s tvrdou podlahou. Pokiaľ by ale bol vybavený minuloročným Gorilla Glass 4, bez debát výdrží oveľa menej.

Domov
Zdieľať
Diskusia