Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2016, 13:35
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Microsoft útočí na Apple a jeho iPad Pro. Pridanie klávesnice vraj laptop nenahradí

TECH APPLE MICROSOFT
Uložiť Uložené

Nová reklama na Surface Pro 4 nešetrí ani jabĺčko.

Po príchode prvého iPadu začali výrobcovia rozmýšľať, či tablety niekedy dokážu plnohodnotne nahradiť tradičné notebooky. Spočiatku to tak nevyzeralo, pretože im chýbali USB porty, poriadna hardvérová klávesnica, výkonné ústrojenstvo a v neposlednej rade aj operačný systém s komplexnejším používateľským prostredím. Využívať ich pri práci preto ani zďaleka nepripadalo do úvahy, teda až do príchodu akýchsi hybridov od Microsoftu, ktoré nesú označenie Surface.

Tento polovičný laptop a polovičný tablet s Windowsom pozmenil doterajšiu kategorizáciu elektronických zariadení, pretože má z každého typu osobného počítača to najdôležitejšie. Dokáže totiž poslúžiť ako na pohodlnú konzumáciu digitálneho obsahu, tak aj na neobmedzené používanie kancelárskych balíčkov, pričom ho poháňa hardvér z notebookov. A to nemohol kalifornský gigant nechať bez odpovede, takže onedlho prišiel na scénu i veľký iPad Pro, ktorý sa teraz stal terčom v čerstvej reklame na úhlavného konkurenta. Hlavnú úlohu dostali virtuálne asistentky Siri a Cortana, medzi ktorými prebieha netypická konverzácia, kde riešia, čo všetko by mala mať plnohodnotná náhrada za prenosný PC. Nakoniec z toho vyplynie, že iOS tablet s logom nahryznutého jabĺčka má iba jednu jedinú vec z celého zoznamu - fyzickú klávesnicu v podobe dodatočného príslušenstva. Stačí to ale?

Domov
Zdieľať
Diskusia