Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2016, 10:47
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pražská vodička električky za jazdy chytala Pokémonov, teraz môže prísť o prácu

ZAUJÍMAVOSTI MHD POKÉMON
Uložiť Uložené

Tomu sa hovorí pravá hráčka.

Pravou rukou riadi električku, ľavou drží mobil s Pokémon GO. Tak by sa dalo opísať pracovné nasadenie vodičky električky v Prahe, ktorú odfotil jeden z cestujúcich. Po medializácii bola fotka stiahnutá, zreteľne však zachytávala tvár vodičky aj hru. Električka sa síce priamo nerútila, šla len rýchlosťou 17 km/h, no vášnivá hráčka si takto zavarila na poriadny problém. Vodička električky bola z fotky identifikovaná, a tak jej najbližší pohovor u nadriadeného rozhodne nezávidíme.

Podľa výskumu reagujú telefonujúci vodiči (aj na handsfree) asi o 10 % pomalšie, električkárka sa však pozerala viac do mobilu, ako na koľajnice. O osude vodičky na pracovnom poli zatiaľ nie je rozhodnuté, hovorí sa dokonca o prepustení. Ak si však prehrešok všimne aj polícia, zo zákona jej hrozí pokuta 2500 Kč a dva trestné body. 

Pražská vodička električky za jazdy chytala Pokémonov, teraz môže prísť o prácu
Zdroj: nianticlabs.com
Domov
Zdieľať
Diskusia