Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2016, 13:48
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Dvojitý foťák, 10-jadrový procesor a OLED displej. Smartfón Xiaomi Redmi Pro sa nemá za čo hanbiť

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Ďalšia veľká novinka z dielne čínskeho jabĺčka.

Po prvom laptope so značkou Xiaomi sme sa dnes dočkali ďalšej zaujímavej novinky od ambiciózneho čínskeho výrobcu, dlhšie avizovaného Android smartfónu pod názvom Redmi Pro, ktorý prináša naozaj pokročilú hardvérovú výbavu. Záležať si navyše dali aj pri konštrukčnom spracovaní, pretože sa na jeho kovové unibody telo naozaj dobre pozerá, hoci po vizuálnej stránke pripomína konkurenčný model od spoločnosti HTC. To najdôležitejšie ale nájdeme na zadnej strane a v útrobách elegantného tela. Čo je teda v ponuke?

Inžinieri zo Xiaomi vybavili čerstvý model Redmi Pro dvojitým fotoaparátom, takže dokopy obsahuje až tri foto senzory. Dva z nich však vzájomne spolupracujú, čo podľa slov výrobu prinesie taký výsledok, ako keby fotíme so zrkadlovkou (DSLR). Podobné vyhlásenia tu už ale párkrát boli a ani raz to realita neodrážala, takže ich určite treba brať s nejakou tou rezervou. Rozlíšenie dvoch zadných fotoaparátov dosahuje 13 a 5 MPx, pričom ten s menším slúži na sledovanie hĺbky poľa. A opäť, niečim takým bol ešte v roku 2014 vybavený i známy smartfón HTC One M8.

Dvojitý foťák, 10-jadrový procesor a OLED displej. Smartfón Xiaomi Redmi Pro sa nemá za čo hanbiť
Zdroj: Xiaomi
Dvojitý foťák, 10-jadrový procesor a OLED displej. Smartfón Xiaomi Redmi Pro sa nemá za čo hanbiť
Zdroj: Xiaomi

Na konštrukcii taktiež nájdeme hardvérový Home button vrátane integrovaného senzoru na odtlačky prstov, ktorý chráni pred fyzickým poškodením tvrdá keramika. Napevno zabudovaná batéria ponúka až 4,050 mAh kapacitu, zaužívaný microUSB port nahradil obojstranný USB Type-C a nechýba ani tradičná dualSIM funkcionalita, takže potenciálni zákazníci môžu počítať s používaním dvoch SIM kariet od rôznych mobilných operátorov. Čo sa týka uhlopriečky prítomného OLED displeja, tak tá dosahuje veľkosť 5,5-palca. Rozmery tela zase 151.5 x 76.2 x 8.15 mm a váha rovných 174 gramov.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

V ponuke sú až tri mierne rozdielne verzie. Tá najdostupnejšia má čipset Helio X20 (10-jadrový CPU), 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Strednú zase vybavili mierne výkonnejším čipsetom Helio X25 či väčším interným úložiskom (64 GB) a najdrahšiu verziu aj 4 GB operačnou pamäťou RAM. Cenovky sa majú podľa dostupných informácií z webu GSMarena pohybovať od tých 225 až po 300 dolárov.

Dvojitý foťák, 10-jadrový procesor a OLED displej. Smartfón Xiaomi Redmi Pro sa nemá za čo hanbiť
Zdroj: Xiaomi

Technické špecifikácie Xiaomi Redmi Pro:

  • 5,5-palcový OLED displej vo Full HD rozlíšení
  • Čipset Helio X20 alebo Helio X25 s 10-jadrovým procesorom
  • 3 alebo 4 GB RAM
  • 13/5 MPx hlavný fotoaparát
  • 5 MPx selfie fotoaparát
  • 32, 64 alebo 128 GB úložisko + slot pre microSD karty
  • 4,050 mAh batéria
  • Snímač odtlačkov
Domov
Zdieľať
Diskusia