Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2016, 20:59
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zariadenie, ktoré ti cudzie jazyky preloží v reálnom čase priamo v tvojom uchu. Vzniklo, keď sa chlapík zahľadel do francúzskej slečny

TECH
Uložiť Uložené

Strčíš ho do ucha a komunikačné bariéry sú preč.

Nachádzaš sa v cudzej krajine, nerozumieš miestnemu jazyku, ale miluješ kultúru a zmýšľanie. Možno si sa snažil pred pobytom prejsť si vreckovým slovníkom, aby si vedel aspoň základné frázy, ale aj keby si sa na to vykašľal, v súčasnosti by si už na niektorých miestach nemusel mať žiadny komunikačný problém. Nové zariadenie s názvom The Pilot vyrábané spoločnosťou Waverly Labs si jednoducho spojíš so svojím smartfónom, vložíš do ucha a keď si potom v aplikácii nastavíš jednotlivé jazyky, z ktorých by si potreboval hovorenú reč prekladať, všetky komunikačné bariéry akoby sa stratili. Na trh sa The Pilot dostane už tento september a so svojou cenou 129 dolárov vôbec nepatrí medzi pridrahé zariadenia, takže ak teraz začneš šetriť a oželieš jednu spiatočnú letenku niekam do Európy, po konci prázdnin už môžeš rozumieť zatiaľ štyrom dostupným jazykom, a teda francúzštine, španielčine, taliančine a samozrejme angličtine.

Domov
Zdieľať
Diskusia