Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2016, 17:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Len desaťročný chlapec dostal 10 000 dolárov za to, že sa mu podarilo hacknúť Instagram

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Jani objavil chybu, ktorá mu umožnila ovládať účty všetkých užívateľov známej sociálnej siete.

Najväčšia sociálna sieť Facebook má už zopár rokov rozbehnutý projekt, ktorý vyzýva všetkých trúfalcov, aby sa pokúsili prelomiť ochranné prvky a teda objaviť chyby. Asi nikto by však nečakal, že sa niečo podobné podarí mladému, len desaťročnému zvedavému chlapcovi, ktorého až priveľmi zaujímal Instragram už dlhodobo patriaci pod modrého giganta. Fínsky mladík Jani našiel spôsob, ako sa vzdialene dostať k serverom, kde sú uložené všetky data, čo mu umožnilo ovládať účty ľubovoľných užívateľov, vrátane celebrít. Pochválil sa, že dokáže vymazať akýkoľvek komentár, no či to skúšal aj na známych osobnostiach nevieme, avšak v jeho výpovedi padlo napríklad meno Justina Biebera. 

Jeho otec tiež prezradil, že Jani spoločne so svojím bratom - dvojičkou pracovali na objavení tejto chyby veľmi dlho, no až teraz mali jasné dôkazy, ktoré viedli k príjemnej finančnej odmene, konkrétne 10-tisíc dolárov. Nuž, vyzerá to tak, že na sociálnych sieťach sa dá zarobiť aj inak ako tisíckami followerov. 

Len desaťročný chlapec dostal 10 000 dolárov za to, že sa mu podarilo hacknúť Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia