Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2016, 10:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Joseph Gordon-Levitt je Edward Snowden v traileri pre nervydrásajúcu hru s USA o holý život

FILMY A SERIÁLY VIDEO
Uložiť Uložené

Debutový trailer pre Snowdena od Olivera Stonea má všetko na to, aby nás úspešne nalákal do kín.

Po nekonečných odkladoch projektu sa Snowden konečne derie na porvch. Nedávno vyšiel konečne prvý poriadny trailer. Obsahuje pritom veľké množstvo pútavého materiálu. Sme svedkami Edwardových začiatkov v armáde USA, ako i jeho zranenia a následného angažovania v NSA. K nim sa pripojil, aby aj naďalej chránil svoju milovanú krajinu a jej občanov. Po čase však zisťuje, že NSA nielenže kontroluje potenciálnych teroristov a snaží sa zamedziť zločinom ešte predtým, než sa stanú, zároveň špehujú všetkých občanov, a to pokojne aj pri ich najintímnejších chvíľkach a správach. Robia tak skrz sledovanie e-mailov, odpočúvanie telefónov, čítaním SMS či pozerania sa na nich cez webkamery.

Edward nemohol zniesť fakt, že každý koho pozná, poznal či poznať bude, je pod drobnohľadom vlády, ktorá nerešpektuje súkromie nikoho z nás. NSA sa skrývala za to, že Američania radi obetujú svoje súkromie pre pocit bezpečia, najmä po udalostiach z 11. júla 11. septembra, no takýto argument Edward nebral. Či už považujete Snowdena za hrdinu alebo zradcu, tento film nám hlavne bude chcieť poskytnúť náhľad do jeho života, myslenia a motivácií pre čin, ktorý zmenil chod dejín a obrátil svet naruby. Koho kvôli tomu opustil, čo obetoval a čo riskoval, všetko nám bude predostrené v snímke Snowden. Ak sa o Edwarda zaujímate viac, rozhodne odporúčame dokument Citizenfour. Zdá sa, že Snowden pôjde v jeho šľapajách, kedy nám ukáže napínavý život Edwarda Snowdena po tom, čo opustil USA a o život sa bál natoľko, že aj zvonenie telefónu mu spôsobovalo potenie a smrteľný strach. Vtedy boli dôležité dokumenty už dávno v rukách médií a svet bol v šoku. 

Nervydrásajúca dráma zo života tohto velezradcu sa po novom dostane do kín už 16. septembra tohto roka. Natočil ju Oliver Stone podľa scenára, ktorý si sám napísal, pričom mu asistoval Kieran Fitzgerald (dokumentárny scenárista a režisér, čo len svedčí o tom, že v istom momente naberie snímka dokumentárny štýl, respektíve ho bude cítiť počas celej stopáže). Oliver Stone už má za sebou úžasné snímky. Spomeňme tie najznámejšie, ako napríklad J. F. K., Čata, Wall Street, U-Turn a tak ďalej a tak ďalej. Rozhodne to nie je režisér ala Clint Eastwood, takže sa nemusíme obávať propagandy USA. Spojeným štátom už neraz vo svojich scenároch naložil a zdá sa, že Snowden nebude výnimkou. Okrem Josepha-Gordona Levitta (ten si hneď v prvý deň natáčania musel na svoje vlastné prekvapenie prejsť vojenským výcvikom) uvidíme aj hercov, ako napríklad: Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Rhys Ifans, Nicolas Cage, Scott Eastwood, Joely Richardson, Timothy Olyphant či Ben Schnetzer. Jeho manželku si zahrá Shailene Woodley. Jej pôvab, charizma, a zdá sa, že aj herecké schopnosti, sú priamo úmerné dĺžke vlasov. 

Joseph Gordon-Levitt je Edward Snowden v traileri pre nervydrásajúcu hru s USA o holý život
Domov
Zdieľať
Diskusia