Sladká dobrota od prvého momentu.
Všetci vieme, že čokoláda nerastie len tak na stromoch, ale pochádza z náročného procesu výroby počnúc kakaovníkom a končiac lákavým balením v obchode. Vedeli ste však, že tento vynikajúci strom rastie maximálne do desiatich stupňov severne/južne od rovníka, pričom jadrá jeho plodov sú sladkasté už pri zbere? Možno vás tiež zaskočí, že tieto jadrá musia 5 až 7 dní kvasiť, aby dosiahli tej správnej "kakaovej" chuti, pričom následne ich čaká štvordňový opaľovací proces na Slnku, pri ktorom sa musia každé dve hodiny opätovne obracať. YouTube kanál How To Make Everything preto vtesnal tento náročný proces do dvojminútového videa.
Čokoláda sa všeobecne odporúča jesť častejšie a v menších porciách. Jej priaznivé účinky ako redukovanie stresu, do istej miery i obezity, spomalenie paradentózy a samozrejme fakt, že ide snáď o najchutnejší anti-karcinogén z nej robia skvelú potravinu. Samozrejme, všetko s mierou. Teraz si už však vychutnajte pohľad na zrodenie dobroty.