Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
31. marca 2016, 10:34
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Výroba lahodnej čokolády od kakaovníka až po chutnú hmotu zachytená v dvoch minútach

KULTÚRA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Sladká dobrota od prvého momentu.

Všetci vieme, že čokoláda nerastie len tak na stromoch, ale pochádza z náročného procesu výroby počnúc kakaovníkom a končiac lákavým balením v obchode. Vedeli ste však, že tento vynikajúci strom rastie maximálne do desiatich stupňov severne/južne od rovníka, pričom jadrá jeho plodov sú sladkasté už pri zbere? Možno vás tiež zaskočí, že tieto jadrá musia 5 až 7 dní kvasiť, aby dosiahli tej správnej "kakaovej" chuti, pričom následne ich čaká štvordňový opaľovací proces na Slnku, pri ktorom sa musia každé dve hodiny opätovne obracať. YouTube kanál How To Make Everything preto vtesnal tento náročný proces do dvojminútového videa. 

Výroba lahodnej čokolády od kakaovníka až po chutnú hmotu zachytená v dvoch minútach

Čokoláda sa všeobecne odporúča jesť častejšie a v menších porciách. Jej priaznivé účinky ako redukovanie stresu, do istej miery i obezity, spomalenie paradentózy a samozrejme fakt, že ide snáď o najchutnejší anti-karcinogén z nej robia skvelú potravinu. Samozrejme, všetko s mierou. Teraz si už však vychutnajte pohľad na zrodenie dobroty.

Domov
Zdieľať
Diskusia