Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2016, 12:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Dočkáme sa hardvérovej aktualizácie PlayStation 4? Nová konzola má priniesť lepší grafický výkon a hranie v 4K rozlíšení

TECH
Uložiť Uložené

Neustále rýchlejšie tempo inovácií si musí osvojovať každý popredný výrobca spotrebnej elektroniky. V ére rozmachu 4K televízorov je teraz rad na konzoly od Sony.

Japonský juggernaut má podľa zatiaľ nepotvrdených informácií z technologických kuloárov pripravovať vylepšenie niektorých častí hardvérovej výbavy hernej konzoly PlayStation 4, ktorú predstavil a uviedol na spotrebiteľský trh počas roka 2013. Nepôjde teda o úplne novú generáciu, ale iba o polovičnú verziu pod označením 4.5. Je však otázne, aké označenie Sony nakoniec vyberie, najpravdepodobnejšie bude pridanie ďalšieho slova alebo písmena za súčasný názov, ako napríklad PlayStation 4K. A čo sa týka noviniek, potenciálni zákazníci údajne dostanú k dispozícii lepší grafický výkon vrátane podpory hrania v super-jemnom rozlíšení Ultra HD, alebo inými slovami 4K, prezradil pre web Kotaku bližšie nešpecifikovaný zdroj z vývojárskeho prostredia. Rovnako padlo slovo aj o mierne vykonnejšom CPU, vraj kvôli nedávno predstavenému headsetu PlayStation VR. A aj keď PS4 4K sčasti podporuje, platí to iba pre fotografie či videá. Hranie hier prebieha pri maximálnom rozlíšení, a to je Full HD. Zatiaľ nie je známy ani približný dátum predstavenia. Niektoré informácie navyše hovoria, že by sa tak mohlo stať až budúci rok.

Dočkáme sa hardvérovej aktualizácie PlayStation 4? Nová konzola má priniesť lepší grafický výkon a hranie v 4K rozlíšení
Zdroj: www.flickr.com
Domov
Zdieľať
Diskusia