Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2016, 22:30
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Star Wars experiment v podobe hry vo virtuálnej realite ti naplní tvoj Jedi sen z mladosti!

TECH STAR WARS VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Millennium Falcon, svetelné meče, odrážanie striel, Stormtrooperi a R2D2, to všetko sa objavuje v Star Wars experimente s titulom Trials on Tatooine, ktorého sa, dúfajme, raz dočkáme všetci.

Rýchle napredovanie vo virtuálnej realite sľubovalo príchod súbojov so svetelnými mečmi, ktoré by boli ako vystrihnuté zo Star Wars. Existuje viacero projektov snažiacich sa vytvoriť práve takúto hru zameranú na Jedi sny každého fanúšika dobre známej kultovej ságy a vyzerá to tak, že s vlastným experimentom prichádza aj štúdiu Lucasfilm. To totiž odhalilo krátku ukážku z hry, ktorá nesie titul Star Wars: Trials on Tatooine, a vyzerá naozaj sľubne. Je, samozrejme, isté, že sa jej tak čoskoro nedočkáme, ak vôbec niekedy, no ak by sa tak stalo, možno by som naozaj začal uvažovať nad kúpou VR zariadenia. 

Podľa niektorých informácií by mali byť Trials on Tatooine pripravované pre HTC Vive a, ako hovorí názov, sú zasadené do prostredia púštnej planéty, na ktorej sa toho vo filmoch odohralo mnoho. Tvojou úlohou je, aspoň podľa ukážky, ochrániť Milllennium Falcon pred Stormtroopermi, pričom sa zjavuje aj R2-D2, ktorý ti podá svetelný meč, aby si mal čím odrážať strely. Nechýbajú tak milované zvuky a i keď nevidíme sekanie do protivníkov a niekoľko grafických záležitostí istotne treba riadne doladiť, javí sa to až príliš dobre na to, aby to skončilo niekde v šuplíku. Dúfame teda, že nás Lucasfilm vypočuje, na tomto projekte ešte popracuje a nakoniec sa dočkáme niečoho plnohodnotného a výborného. Ukážku sleduj nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia