Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. marca 2016, 16:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Revolučný český prístroj proti akné zožal úspech aj v zahraničí. Vedci chcú začať liečiť aj psoriázu či popáleniny

TECH AKNÉ ČESKO POPÁLENINY
Uložiť Uložené

Tisíce spokojných zákazníkov po celom svete a českí vedci ani zďaleka neskončili.

Keď sme ešte pred necelým rokom písali o českom prístroji Face-Up proti akné, ktorý sa chválil 90-percentnou úspešnosťou a viditeľnými výsledkami v priebehu niekoľkých týždňov, viacerí čitatelia boli skeptickí. Profesor Ivan Rampl ale už vtedy dobre vedel, že jeho prístroj fungujúci na princípe impulzného magnetického poľa má šancu uspieť a to nielen v našich končinách. Na český trh sa pritom dostal iba na konci roka 2014 a o niekoľko ďalších mesiacov už oslavoval okrúhlu 1000. objednávku, ktorá iba predznamenala to, čo sa bude diať v nasledujúcom období. Možno najzaujímavejšie na celom prístroji je to, že žiadne iné zariadenie pracujúce na podobnom princípe by sme vo svete nenašli. Face-Up pritom zaujal nielen domácich zákazníkov, ale onedlho expandoval aj na zahraničné trhy a dnes sa môže pochváliť viac ako 30-tisíc spokojnými užívateľmi v Česku, na Slovensku, ba aj v exotickejších krajinách ako Thajsko, Vietnam, Taliansko či dokonca Spojené arabské emiráty.

Českí odborníci sa spokojne usmievajú, keď sa im vracajú pozitívne ohlasy na ich nezvyčajný prístroj, o akom dovtedy svet ešte nikdy nepočul. Fakt, že by Face-Up mohol pomôcť tisícom neistých ľudí trpiacich akné pochopili české úrady ešte v jeho začiatkoch, keď mu odklepli grant vo výške 600-tisíc eur a najmä vďaka nemu ho mohol tím na čele s Ivanom Ramplom dotiahnuť do úspešného konca. Medicínske testovanie potom dalo zapravdu tomu, že prístroj viditeľne pleť ozdraví už o niekoľko týždňov, avšak Česi svoju technológiu nechcú zanechať len v jednom prístroji. Impulzné magnetické pole síce úspešne bojuje s akné, ale podľa českého tímu má potenciál aj na liečbu ďalších kožných ochorení a problémov, ako napríklad psoriáza.

Odporúčané
Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie 22. februára 2024, 9:00

Väčšina používateľov potvrdila zmiernenie akné už po približne týždni používania, aj keď je možné, že sa v prvých dňoch naopak akné zväčší, čo je ale prirodzenou časťou hojivého procesu. Prístroj Face-Up pritom efektívne nebojuje iba s najčastejšou formou akné, a teda akné papulosa, ale pomáha aj pri vážnejších formách a skúsenosti dokazujú, že v priebehu pár dní od začiatku používania akné zmizne a tvár potom zostane hladká a presne taká, ako by si nejeden mladší či starší človek želal. Zrýchlený metabolizmus kožných buniek potom nielenže odstraňuje samotné akné, ale znižuje aj tvorbu kožného mazu a vytvára lepšie podmienky pre hydratáciu pleti, ktorá pomáha spružňovať pleť a odstraňovať nepatrné nerovnosti.  

Revolučný český prístroj proti akné zožal úspech aj v zahraničí. Vedci chcú začať liečiť aj psoriázu či popáleniny
Zdroj: Face-Up

Čo sa týka psoriázy, týmto nepríjemným kožným ochorením pritom podľa odhadov trpia približne dve percentá celkovej svetovej populácie a napriek tomu, že je psoriáza natoľko rozšírená, medicína na ňu ešte nenašla skutočne účinný liek. Lekári odporúčajú napríklad návštevu Mŕtveho mora, ale Ramplovci veria, že v priebehu niekoľkých mesiacov či rokov doladia potrebné detaily a do sveta vypustia zariadenie, ktoré sa od prístroja Face-Up na liečbu akné nebude príliš líšiť, ale využívať bude namiesto červeného ultrafialové žiarenie. Napriek tomu, že financovanie prostredníctvom štátnych grantov bude možno ešte komplikované, Ramplovci chcú pokračovať vo výskume a predaji svojich prístrojov aj naďalej, ba dokonca si o pár rokov trúfajú na to, že by vlastnou metódou mohli urýchľovať hojenie popálenín či rôznych iných poranení na koži. A my im držíme palce.

Revolučný český prístroj proti akné zožal úspech aj v zahraničí. Vedci chcú začať liečiť aj psoriázu či popáleniny

Nový prístroj od českého tímu by mohol liečiť napríklad aj psoriázu

Revolučný český prístroj proti akné zožal úspech aj v zahraničí. Vedci chcú začať liečiť aj psoriázu či popáleniny
Zdroj: img.webmd.com

Tvár človeka po dvoch týždňoch používania ukazuje pozitívny vplyv prístroja

Revolučný český prístroj proti akné zožal úspech aj v zahraničí. Vedci chcú začať liečiť aj psoriázu či popáleniny
Domov
Zdieľať
Diskusia