Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2016, 11:48
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

4-palcový iPhone SE ponúkne 12 MPx fotoaparát a čipset A9. Poznáme aj pravdepodobnú cenu

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Po renderoch a odhalení možného dizajnu nadchádzajúcej špeciálnej edície iPhone prišiel rad aj na technické špecifikácie, možnú cenovku a niekoľko živých fotografií zobrazovacieho panelu.

iOS smartfón, ktorý vraj Apple predstaví už onedlho, sa nám každým dňom odhaľuje viac a viac. A ak ste si už stihli pozrieť uniknuté rendery s podobnou konštrukciou, akou disponoval aj populárny model iPhone 5s, tak by ste určite nemali prehliadnuť ďalšie zaujímave informácie týkajúce sa nielen rozlíšenia fotoaparátu, ale aj ďalších častí hardvérovej výbavy. Analytici z KGI navyše predpokladajú, že suma za 4-palcovú novinku iPhone SE (Special Edition) bude začínať od zhruba 450 euro, pričom ponúkne nie 8, ale až 12 MPx foto senzor a stále aktuálny čipset A9 vrátane funkcionality Live Photos či podpory pre platobný systém Apple Pay.

Ako je teda vidieť, dizajn konštrukcie novinky ponesie charakteristické črty staršieho prevedenia, ktorý s príchodom iPhone 6 stratil aktuálnosť. Web 9to5mac.com ale tvrdí, že krivky budú na prednej strane tentokrát mierne oblejšie (2.5D sklo?) a počítať vraj môžeme aj s absenciou 3D dotyku. Vďaka obrovskej popularite tohto staršieho prevedenia si ale potenciálnych záujemcov nájde veľmi rýchlo a 4-palcová uhlopriečka bude iba ďalšie veľké plus. Z aktuálnych modelov je na výber iba 4.7 a až 5.5-palcová verzia, čo môže niekomu s menším vzrastom dlaní aj celkom prekážať. Apple ambície na úspech teda určite má. Najdôležitejšie je ale to, že popri iPhone SE nepredstaví žiadny iný iPhone, takže mu interná konkurencia nespôsobí problém ako v prípade plastového modelu 5c, o ktorý nebol príliš veľký záujem, keďže ho lepšie vybavený a hliníkový 5s zatienil.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na sociálnej sieti sa dokonca objavilo niekoľko záberov, kde je údajne príležitosť vidieť kompaktný displej pre iPhone SE. Predstavenie je očakávane 21. marca, teda popri novom 9.7-palcovom iPad Pro so stylusom Apple Pencil a dodatočnou hardvérovou klávesnicou.

Domov
Zdieľať
Diskusia