Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2016, 20:49
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Zapoj sa so svojím digitálnym umením do súťaže. Sci-fi a fantasy sa medze nekladú

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Podpora mladých umelcov trochu inak.

Po prvýkrát od začiatku pôsobenia jedného z naších najmladších projektov, Umenie zo slovenských a českých ateliérov, spúšťame v spolupráci s tvorivou skupinou mladých umelcov Deepmind súťaž, do ktorej sa môžete zapojiť i vy, pokiaľ sa vo svojom pracovnom či voľnom čase venujete tvorbe digitálneho umenia. Už nejaký ten piatok pomáhame desiatkam umelcom zo Slovenska ale aj Česka zviditeľniť sa a myslíme, že i za ten krátky čas sme aspoň maličkým kúskom pomohli k rozšíreniu povedomia o umení u nás, čomu nasvedčuje aj viac než 10 000 fanúšikov. 

V skratke, o čo ide? Snaha podporiť mladé talenty v umeleckej tvorbe, konkrétne digitálnom umení (neskôr prenecháme priestor aj grafickým dizajnérom a 3D umelcom), sa odzrkadlila aj na zadaní/vyhodnotení súťaže. Podrobnejšie informácie nájdete tu, každopádne, podmienkou je vytvoriť a zaslať prácu, ktorá spadá pod digitálne umenie a taktiež by sme ju mohli zaradiť medzi sci-fi/fantasy. Deadline bol stanovený na 28. február, pričom o vyhodnotenie sa postará porota zostavená z profesionálov vo svojom obore. Prvé miesto získa knihu Digitálni malířske techniky, tlač vlastného portfólia, zatiaľ, čo pre v poradí druhého je prichystaná rukavica na tablet značky Wacom a taktiež vysokokvalitná tlač svojej práce vďaka tlačovému partnerovi Jeden Chalan. Všetkým prajeme veľa šťastia. Už viete, čo budete tvoriť? 

Zapoj sa so svojím digitálnym umením do súťaže. Sci-fi a fantasy sa medze nekladú
Domov
Zdieľať
Diskusia