Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2016, 16:24
Čas čítania 0:00
Osuchino

Google predstaví headset na virtuálnu realitu, ktorý pobeží na Androide ešte tento rok

TECH GOOGLE VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Líder vo vyhľadávaní by mal do sveta vyslať konkureta pre Gear VR od Samsungu. Papierová skladačka Cardboard bola teda len začiatok.

Google zožal úspech pri uvedení papierovej skladačky na virtuálnu realitu, takzvaný Cardboard. Nadviazať na to by chcel vlastným VR headsetom, ktorý by mal prísť na trh ešte tento rok. Na tomto kroku by sa mal podieľať Android, ktorý by mal v novej verzii obsahovať nástroje na použitie tejto technologie. Riešenie od Googlu by malo byť konkurentom Gear VR od Samsungu. Do kariet Googlu nahráva hlavne fakt, že ich headset by mal spolupracovať s rôznymi zariadeniami bežiacimi na Androide, na rozdiel od Samsungu, ktorý vyžaduje použitie smartfónov len vlastnej značky. 

Virtuálna realita je zaujímavá hlavne pre herný priemysel, no ďalším kandidátom sú živé prenosy. Youtube, ktoré patrí pod krídla Googlu pracuje na živých prenosoch, ktoré by mali byť snímané 360-stupňovými kamerami. Takéto prenosy by priniesli používateľom pocit, ako by sedeli priamo v hľadisku a mohli si vybrať čo budú sledovať, obľúbeného športovca, speváka, či rozvášnený dav. Ďalšie informácie o tom, čo všetko Google chystá a možno aj predstavenie hotových produktov by sme sa mohli dozvedieť na konferencii Google I/O 2016, ktorá sa začína 18. mája.

360 stupňové video z Tomorrowland 2015

Kartónový Google Cardboard za 2,52€

Google predstaví headset na virtuálnu realitu, ktorý pobeží na Androide ešte tento rok

Domov
Zdieľať
Diskusia